Les xarxes responen a la detenció d'un adolescent que va dur a l'escola un rellotge fet per ell mateix

Al centre van sospitar que podria tractar-se d'algun artefacte explosiu i la policia el va detenir posant en evidència com de ridículs poden ser els prejudicis i la ignorància

17.09.2015

Després de ser detingut per la policia, l'Ahmed, un curiós i brillant escolar de 14 anys de Texas va poder explicar que allò que havia dut en una maleta a l'escola era, simplement, un rellotge digital fabricat per ell mateix. Les xarxes ràpidament s'han fet ressò de la qüestió amb missatges de suport, fotografies de persones amb rellotges de paret a les mans, i amb tuits de personalitats com el president dels Estats Units, Barack Obama, donant-li suport i convidant-lo a visitar la Casa Blanca. 

El jove va ser detingut després de l'alarma generada al centre, i després va ser posat en llibertat. Les crítiques han plogut pels prejudicis que demostra una acció com aquesta,  reflexionant si de tractar-se d'un noi que no fos musulmà hagués passat el mateix. Mahmed, acompanyat per la seva família un cop desfet l'embolic, ha protagonitzat una roda de premsa durant la qual ha explicat el seu somni de treballar com a inventor i en l'àmbit de la tecnologia.

El propi president dels Estats Units, Barack Obama, va donar suport al noi amb un missatge al seu compte oficial de Twitter: "Bonic rellotge, Ahmed. Vols portar-lo a la Casa Blanca? Hauríem d'animar més nois com tu a estimar la ciència. És allò que fa Amèrica gran"

Mark Zuckerberg es troba entre les personalitats que han convidat Ahmed a visitar-lo i a seguir endavant construint els seus somnis amb un missatge adreçat a l'adolescent des de la seva pàgina de Facebook

Ciutadans, entitats, càrrecs públics, etc. han sortit als mitjans i a les xarxes socials a expressar la seva solidaritat amb el noi i a posar de manifest el seu rebuig a accions que contribueixen a estigmatitzar les persones pel seu origen, religió o cultura. El hashtag #IStandWithAhmed ha reunit a Twitter milers de missatges i imatges de suport.