Les distraccions per l'ús del mòbil al cotxe, primera causa de mort a la carretera

05.01.2015

El darrer balanç de sinistralitat a les carreteres catalanes corresponent a l'any 2014 posa de manifest que les distraccions al volant  han estat la primera causa de sinistralitat. El Departament d'Interior, que ha presentat públicament les dades sobre accidentalitat del passat any, ha anunciat futures accions per eradicar les distraccions dels conductors.

Redacció TINET. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha detallat que, “d’entre el total de denúncies dels Mossos per distraccions al volant aquest 2014, el 87% ho van ser per l’ús del telèfon mòbil”. Espadaler ha explicat que contestar una trucada del mòbil quan s'està conduint implica un risc superior al que representa conduir amb una taxa d'alcohol 10 vegades superior a la permesa. El conseller ha anunciat que els Mossos i el Servei Català de Trànsit intensificaran la seva tasca per a evitar l'ús del telèfon mòbil entre els conductors durant aquest 2015 que acabem de començar. En aquest sentit, s'intensificaran les campanyes d'educació i s'intensificaran els controls i les sancions als conductors que reincideixin en l'ús al volant d'aquests dispositius.

Després de les distraccions, les principals causes d'accidents a la carretera són per aquest ordre: l’excés de velocitat o velocitat inadequada, el consum d’alcohol i drogues i la presència de psicofàrmacs. La mortalitat a les carreteres catalanes interurbanes va baixar d'un 17,6% respecte l'any anterior. 140 persones van perdre la vida com a conseqüència dels accidents de trànsit registrats el 2014 a la xarxa viària del país.