La URV i l’ICIQ impulsen el projecte “La Ciència de la Xocolata” per al foment de vocacions científiques

La URV acosta la ciència als escolars per promoure les vocacions entre els mes joves

23.01.2017

Fomentar vocacions científiques entre alumnes de primària. Aquest és l'objectiu del projecte "La ciència de la xocolata" que oferirà un total de cinc sessions a les escoles a càrrec d'investigadors de la URV per acostar-los el món de la recerca a qüestions del dia a dia tan suggeridores i atractives per als nens com ho pot ser la xocolata.

Redacció TINET / URV L'alumnat de cinquè i sisè de primària de l’escola Pau Delclòs de Tarragona participaran en la primera sessió del projecte “La Ciència de la Xocolata”. De la mà de l’estudiant de doctorat Katherine Gil del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV)assistiran a la xerrada “Desxifrant l’ADN del cacau”. Aquesta és la primera sessió d’un total de 5 sessions teòric-experimentals que s’aniran programant fins al mes de maig i que seran conduïdes per diferents investigadores de la URV i de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

La resta de sessions tractaran sobre “L’origen de la xocolata”, “Els cristalls de la xocolata”, “La xocolata com a aliment” i “L’art de la xocolata”. El conjunt de sessions que conformen aquest projecte pretenen mostrar la recerca i coneixement que s’amaga darrera d’un producte tant quotidià com la xocolata. Les sessions serviran també per posar en valor la tasca d’investigadores que des de diferents aproximacions aporten coneixement sobre el món que ens envolta i per tant, contribueixen en el progrés de la societat en termes de salut, sostenibilitat o millora del medi ambient.

L’objectiu de “La Ciència de la Xocolata” és compartir coneixement científic amb alumnes de 5è i 6è de primària per a fomentar el seu interès per la ciència i per la recerca com a professió. Es vol incidir especialment en encoratjar vocacions científiques entre les nenes a través de donar visibilitat a investigadores que actualment fan recerca puntera a la URV i l’ICIQ. Tant la recerca que porten a terme com la seva experiència vital són importants per a convertir-se en referents de les nenes i nens que participaran en aquest projecte.

Properes sessions
15 de febrer: “L’origen de la xocolata”, Laura Bricio, Grup de Recerca  Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA), URV.28 de març:“La xocolata com a aliment”: Rosa Maria Valls, Unitat de Recerca de Lípids i Arteriosclerosi, URV.
25 d’Abril: “Els cristalls de la xocolata”, Marta Martínez, Unitat de Cristal•lografia (ICIQ).
15 de maig: “L’art i la xocolata”: Licia Buttà, Departament d’Història i Història de l’Art, URV