La nova app dels busos de Reus ubica i guia els usuaris per la xarxa de transport

Reus Transport renova l'app, que permet localitzar parades i horaris sobre plànol, a través del servei de Google Maps

03.11.2015

La nova aplicació de Reus Transport millora la navegabilitat i facilita l'accés a la informació de servei (línies, parades, horaris, rutes, etc.) a través de Google Maps. Amb la nova app, l'usuari no cal que tingui cap coneixement previ de la xarxa o de la ciutat: a partir de la seva ubicació, podrà accedir a les parades més pròximes, saber com arribar-hi i tenir a l'abast tota la informació de línies i horaris.

Amb la nova aplicació, cada usuari podrà trobar la informació que necessiti: bé des de plànol o directament des de cada línia i parada. La navegació és més intuïtiva i facilita el transbord entre línies –gratuït amb qualsevol targeta de transport– i, sobretot, el desplaçament en transport públic per a qui ni conegui la xarxa.

Entre les novetats de la segona versió de l'aplicació mòbil de Reus Transport també destaca l'accés a la informació de les incidències del servei, l'adaptació a pantalles més grans, els enllaços a la web de l'empresa i una major integració amb les xarxes socials.

La primera versió de l'aplicació mòbil de Reus Transport data de principis de 2011 i, tot i que va ser pionera en el sector del transport públic, estava dissenyada per una generació de telèfons mòbils que ja ha quedat obsoleta.

Més de 12.000 descàrregues de la versió antiga
L'aplicació de Reus Transport és una eina útil per als usuaris, com ho demostren les xifres de descàrrega: des de 2011 s'han registrat més de 12.000 descàrregues –entre terminals Android i d'Apple– i actualment prop de 2.200 dipositius la tenen instal·lada.

Paral·lelament a les consultes via app, continua operatiu el sistema a través de SMS: aquest 2015 s'han registrat més de 600 consultes per saber l'hora d'arribada del bus a una parada concreta.

 

Viatjar amb el bus només amb el telèfon
La nova aplicació de Reus Transport està preparada per a la integració futura de títols de transport en format de codi QR. A principis d'enguany, Reus Transport ja va incorporar els codis QR a la guia de transport per afegir-hi tota la informació de serveis sense la limitació d'espai i a les parades de la xarxa municipal de transport. Com a títols de transport, els codis QR es van fer servir durant el Mundial de Patinatge per permetre l'accés dels participants a l'autobús amb un codi incorporat a les acreditacions.

Fa poc més d'un any, Reus Transport va estrenar web, amb un disseny adaptable per millorar la navegació i facilitar un accés més ràpid als continguts: amb l'accés directe a la informació en temps real d'horaris i línies o la ràpida visualització de les incidències que afecten el servei.

La nova aplicació Reus Transport està disponible per a dispositius Android al Play Store i per a terminals d'Apple a l'App Store en aquest enllaç.