La Guàrdia Civil imputa a un veí de Tarragona per estafes bancàries a través d'Internet

El delicte, que es va produir des d'Espanya, va afectar a entitats bancàries alemanyes

26.08.2014

El passat mes de març, la Fiscalia Provincial de Tarragona va requerir a la Unitat Adscrita a l'Audiència de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil la investigació per a l'aclariment de diversos delictes d'estafa bancària comesos via Internet, a Alemanya, mitjançant l'aportació de documents de transferència de fons falsificats.

La investigació havia estat sol·licitada prèviament mitjançant Comissió Rogatòria Internacional de la Fiscalia de Landshu (Alemanya), a l'haver diverses entitats bancàries afectades, tot i que les citades temptatives es van produir des d'Espanya per autors desconeguts.

Per a l'aclariment dels fets la Unitat Adscrita va obrir una operació a la qual va batejar “Landshut”. El desenvolupament de la investigació va permetre identificar plenament a un dels autors dels fets que va resultar ser un ciutadà de Ghana resident a Tarragona.

Aquesta persona fou localitzada al barri de Torreforta, on té fixat el seu domicili, i se li ha imputat un delicte d'estafa bancària per un valor proper als 13.000 euros.

Es dóna el cas que, una vegada identificat, els investigadors policials van poder comprovar que aquest ciutadà ja havia estat imputat pel mateix fet delictiu un any abans com a conseqüència d'una Comissió Rogatòria Internacional de la Fiscalia de Frankfurt (Alemanya).

L'operació policial continua oberta a l'espera de noves dades que puguin permetre la identificació dels altres autors dels fets.