La Diputació impulsa una nova fase de digitalització de fons de l'Arxiu Tarradellas del Monestir de Poblet

Aquesta actuació permet la preservació i difusió de publicacions de la història de la premsa catalana entre els anys 1713 i 2000

29.12.2014

Josep Alegre, abat del monestir, i Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona

Redacció TINET / Diputació. La Diputació de Tarragona col·labora econòmicament en una nova fase de digitalització del Fons Tarradellas del Monestir de Poblet. Aquesta actuació se centra en les publicacions de la història de la premsa catalana des de 1713 fins a l'any 2000 que van ser donades per Joan Torrent, a més d'altres documents del mateix Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià. La digitalització d'aquests fons de gran interès històric i social contribueix a la seva preservació, al mateix temps que en facilita la consulta per part dels investigadors.

L'acord que ha permès aquesta col·laboració ha estat signat per Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, i Josep Alegre, abat del monestir i president de la Fundació civil privada Populus Alba, ens que gestiona l'arxiu Tarradellas. El conveni estableix l'aportació de 25.000 euros per part de la Diputació per a la digitalització dels fons. Josep Poblet ha refermat el suport de la institució que presideix a la millora progressiva dels serveis i del conjunt del monestir cistercenc, "referent cultural i símbol de tolerància i respecte dels valors comuns de la nostra societat".