Imatges de realitat augmentada ensenyen als visitants com era Tàrraco

Dues pantalles mostren les imatges a les Voltes del Circ i a la planta baixa de l’Antiga Audiència de Tarragona

29.05.2015

Dues pantalles han estat instal·lades recentment a les Voltes del Circ i a la planta baixa de l’Antiga Audiència, respectivament, per mostrar als visitants imatges de realitat augmentada de la Tarraco romana.  La instal·lació forma part d’un projecte de reconstrucció històrica a través de l’audiovisual realitzat per la productora Digivision amb el suport de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City.

Redacció TINET / Ajuntament de Tarragona Les imatges, realitzades per la productora Digivision amb tècniques de realitat augmentada, reconstrueixen digitalment els elements principals de la ciutat de Tarraco tal i com van ser en l’època de l’Imperi Romà. A l’audiovisual es pot veure la reconstrucció de monuments com el Circ, el Fòrum romà o les Muralles. A més, gràcies a la tecnologia digital, aquestes reconstruccions se superposen a les localitzacions actuals de la ciutat, amb imatges rodades a indrets com la Plaça de la Font, el Pla de la Seu o la Via de l’Imperi.

Aquesta instal·lació s’emmarca dins d’un projecte més ampli de reconstrucció històrica mitjançant la tecnologia audiovisual, impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranenan City en col·laboració amb Digivision. El projecte inclou, entre d’altres, l’aparició de Tarragona com a una de les ciutats protagonistes a la sèrie documental Ingeniería Romana, presentada per Isaac Moreno, que s’estrenarà properament a TVE.