Igersmap: l'exitosa iniciativa de 2014 a instagram, que ha posat Tarragona al mapa

12.000 visites en els primers mesos de vida del web que allotja aquest projecte pioner

30.12.2014

L'any que acaba ha vist néixer a Tarragona una iniciativa pionera en el món de les xarxes socials, i en concret, de la plataforma més destacada relacionada amb la fotografia digital: instagram. Tarragona ha posat a l'abast del món el primer mapa online que ofereix la particular visió  que tenen els instagramers de la seva ciutat, gràcies a 500 imatges corresponents a 119 localitzacions.

Redacció TINET / FOTOS: Igerstgn L'èxit de la iniciativa de la comunitat instragramer tarragonina el confirma l'extraordinària acollida que ha rebut i l'interès mediàtic que ha generat. El web igersmap.com, on s'allotja aquest mapa digital i interactiu, ha aconseguit, en 5 mesos, 11.991 vistes.
La portada ha estat la pàgina més consultada, amb 1.960 visualitzacions. El segon país del món d'on s'han rebut més visites ha estat l'Argentina, seguit dels Estats Units i de Gran Bretanya.

Accessible des de qualsevol dispositiu mòbil

L'igersmap és accessible des de l'ordinador, l'smartphone o la tablet. Un cop s'ha accedit al web, es desplega un mapa que permet interactuar per comprovar i visualitzar les difererents imatges que corresponen a cadascuna de les diferents ubicacions assenyalades i geolocalitzades. També es pot adquirir l'edició en paper de l'IgersMapTGN (2.500 còpies que es distribueixen per oficines turístiques i espais culturals).

L'entusiasme i la participació massiva dels igers tarragonins, clau de l'èxit

L'elaboració del IgersMapTGN va tenir lloc entre el juliol i el setembre de 2014. Amb la col·laboració de tots els membres de la comunitat d'instagrames que van participar voluntàriament, van documentar-se els punts de Tarragona i de l’entorn que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris de la xarxa social, tant de dins (habitants) com de fora (visitants). Es pretenia, així, mostrar els llocs on portaríem un amic a fer les millors fotos de la ciutat.

Finalment, es van aconseguir recopilar 500 imatges corresponents a 119 localitzacions, les quals van ser aportades per 115 igers del Camp de Tarragona. Els resultats van superar totes les expectatives previstes i van demostrat un cop més que la comunitat d'igers de Tarragona és una de les més actives de l'Estat espanyol.

La presentació va tenir lloc al Palau de la Diputació de Tarragona el passat 8 de novembre, en el marc de la 5a Trobada d'IgersTGN.

El naixement d'aquest projecte i l'edició de l'IgersMapTGN ha estat possible gràcies al patrocini d'Estrella Damm, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i d'Argos Serveis Culturals. A més, també ha rebut la col·laboració del Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona i de Garamond.

El perfil dels instagrames tarragonins (igerstgn) compta en l'actualitat amb més de 5.500 seguidors. També pot seguir-se la seva activitat a  Twitter i Facebook.