Gorra, motxilla i... app! 3 aplicacions per a fer senderisme

08.08.2014

Accedir ràpidament a rutes i mapes, sense necessitat de carregar amb ells, resseguir la ruta que fem gràcies al sistema de posicionament del nostre mòbil i saber on som en cada moment, descobrir les excursions més interessants que tenim a prop d'on ens trobem... Aquestes són només algunes de les funcionalitats de les aplicacions que tot seguit us mostrem per a fer sortides a l'aire lliure: excursions, passejades o també activitats com córrer o anar en bici. Són tres aplicacions amb funcionalitats diferents, d'acord amb allò que ens interessi més: conèixer el  territori més en detall, trobar la vessant més esportiva, o deixar-nos  guiar per altres usuaris. Totes elles són fetes aquí, són gratuïtes i contenen rutes pel territori català (entre d'altres) .

Senderisme i teca

L’aplicació permet que us descarregueu les rutes de les zones que us interessin i consultar-ne el contingut (text, mapes i fins i tot el track) abans de fer la ruta i així poder-les fer servir encara que estigueu en una zona sense cobertura. Es tracta d'una aplicació amb molt contingut sobre els itineraris que es proposen, ben explicat i detallat i amb una interfície senzilla i intuïtiva. Totes les rutes que es plantegen corresponen al territori català. La podeu trobar a Google Play de franc en la seva versió per a android.

Cada zona té una guia molt àmplia amb nombroses rutes per aquella àrea. Un cop accedim a aquell que interessa hi trobarem una àmplia i diversa informació: Fotografia i descripció general, plànol i descripció tècnica, dades cartogràfiques, i una la descripció detallada i completíssima de la ruta amb imatges de cada punt que es destaca.


Les zones cobertes actualment són:
-Andorra
-Puigsacalm i Bellmunt
-Cadí-Moixeró
-Catalunya Nord
-Cerdanya
-Garrotxa
-Guilleries i Collsacabra
-Albera i Cap de Creus
-Montseny
-Montserrat
-Ull de Ter i Núria
-Pedraforca
-Serra Cavallera
-Vall de Camprodon

Segons els responsables d'aquesta pp, les dades d'aquestes guies s'han extret de la web http://www.senderisme.tk sota el consentiment i col.laboració dels seus autors.

Senderators

Senderators, disponible en català, tant per android com per a iphone està especialment indicada per als amants del trailrunning i les curses per muntanya, però també és una eina molt útil per aquells que simplement volen fer caminades a l'aire lliure.

Si voleu estar informats sobre competicions, aquesta aplicació us ho posa molt fàcil amb un calendari de marxes i curses de muntanya que us permet, a més, accedir a les dades fonamentals de cada esdeveiment: característiques, situació al mapa, dades tècniques i també us podreu descarregar el track, entre moltes altres possibilitats.

Gràcies al gps del vostre smartphone, a més de situar-vos en la ruta que hagueu triat abans de fer-la, aquesta aplicació també us podrà descobrir les rutes que teniu més a prop d'on us trobeu. També podeu fer la vostra ruta particular, mesurant el temps, la distància el desnivell...
Si voleu afegir i compartir continguts o fer comentaris, teniu a la vostra disposició un correu electrònic: info@senderators.com

Wikiloc

Es tracta de l'aplicació més versàtil quan a activitats a l'aire lleure: córrer, senderisme, cicilisme, bicicleta de muntanya, caiac...  També és la més enfocada a les xarxes socials, i per tant a compartir amb d'altres les nostres experiències.

Aquesta aplicació, disponible per a mòbils amb sistema operatiu android i també per a iPhone, permet una amplia gamma d'accions:  des de guardar les vostres rutes particulars sobre un mapa, a fer fotos al llarg del trajecte i pujar-ho tot directament a Wikiloc.

Us podreu descarregar rutes i seguir-les pas a pas amb el vostre GPS i accedir a tota la informació multimèdia que hi està associada. A més, a partir de la versió 1.0.6 és possible obrir fitxers que tingueu al teu telèfon en format GPX i KML per seguir la ruta mostrant el track de fons sobre el mapa. Des de l'explorador de fitxers s'obre i apareixerà l'opció d'obrir amb Wikiloc. Els tracks de wikiloc han estat, a més, afegits a Google Earth, de manera que només activant l'icona de wikiloc al menú "Gallery" podreu accedir a les rutes.

També podreu copartir a través de Facebook l'activitat que acabeu de fer. Precisament, la seva vessant social i col·laborativa ha permès fer créixer exponencialment la base de dades de rutes que cobreixen, no només Catalunya d'on son originaris els seus creadors, sinó tot el món.