Google Street View permet visitar el Museu d'Art Modern de Tarragona sense sortir de casa

EL Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona s'incorpora al Google Art Project, que inclou 24 museus catalans accessibles en línia

18.05.2016

Ja no cal sortir de casa per conèixer a fons les escultures de Julio Antonio, el tapís de Miró i de Royo, les pintures de Josep Tapiró i moltes altres obres emblemàtiques que s'exposen al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). El projecte Google Art Project, integrat al Google Street View, permet passejar-se pel museu i conèixer-ne amb tot luxe de detalls les seves obres d'art més representatives. Aquest servei s'ha estrenat aquest dimecres dia 18, coincidint amb la celebració del Dia dels Museus. S'hi pot accedir a través d'aquest enllaç

Amb la iniciativa “Museus Catalans a Google Art Project”, fruït de l’acord de col·laboració entre Google, la Generalitat i diversos museus de Catalunya, ja se’n poden consultar 15, entre els quals tres de la demarcació de Tarragona: el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, el Museu Pau Casals del Vendrell, i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

La consulta es pot realitzar en tres idiomes: català, castellà i anglès; també inclou la visita virtual i l’accés a una sèrie d’imatges seleccionades reproduïdes amb la captura d’imatge gigapixel, de super alta resolució, que permet la visualització de l’obra amb el màxim detall. Tots els continguts també es poden trobar a la App Art & Culture, aplicació per a mòbils que permet a l’usuari que visita el museu consultar continguts en el seu dispositiu.

Google Art Project

Nascut l'1 de febrer de 2011, Google Art Project és un projecte de col·laboració entre algunes de les institucions culturals més importants del món i Google. Es va iniciar amb l’obra de 17 museus, com ara la Tate Britain de Londres, el Metropolitan de Nova York o la Galleria degli Uffizzi de Florència, i en l’actualitat ja abasta 775 institucions, amb més de 250.000 imatges de més de 13.000 artistes.