Google News Espanya baixa la persiana

16.12.2014

Google News Espanya ha tancat el seu agregador de notícies aquest dimarts, 16 de desembre. Les publicacions de l'Estat ja no estaran accessibles, doncs, des d'aquest servei que la companyia ha decidit suspendre arran de l'aplicació de la nova Llei de propietat intel·lectual. Aquesta contempla una compensació econòmica per als editors de notícies per part dels agregadors que indexen els seus continguts.

Redacció TINET. Si avui accediu a l'adreça de Google News Espanya aquesta us redireccionarà a una pàgina de suport de la companyia on s'explica que amb l'aplicació de la nove llei es crea l'obligació de pagar a qualsevol mitjà per a mostrar el més petit fragment de les seves publicacions i que això fa que sigui insostenible econòmicament aquest servei, tenint en compte que "Google News és un servei que no genera ingressos, perquè no es mostra publicitat al lloc web".

Google també informa que aquest era un servei gratuït que utilitzen milions d'usuaris a tot el món, amb més de 70 edicions i 35 idiomes. Es recorda que inclou des de diaris d'àmbit estatal fins les petites publicacions locals i pàgines especialitzades. Google apunta que els editors d'aquests mitjans poden triar si volen o no que apareguin a Google News, i que la majoria ho prefereixen.