Google i Microsoft "castigaran" els llocs amb contingut pirata als resultats de les cerques

L'acord l'han assolit amb la mediació del govern i s'aplicarà en aquell país a partir de l'estiu

20.02.2017

Motors de cerca com Google o Bing (Microsoft) semblen decidits a fer més difícil als usuaris d'Internet trobar música, pel·lícules i transmissions esportives a les quals es pot accedir il·legalment a través de determinades pàgines amb contingut pirata.

Redacció TINET. Google i Microsoft han signat al Regne Unit un codi de pràctiques de manera voluntària i es comprometen a penalitzar en les seves cerques aquestes pàgines web que actuen al marge de la legalitat, permetent als usuaris accedir a continguts sobre els quals no tenen drets. La iniciativa es posarà en marxa, de manera paral·lela a les mesures antipirates ja existents, segons informa la BBC. Es tracta del primer codi de comportament d'aquestes caracterítiques signats al món, i s'espera que entri en vigor a partir del proper estiu.

L'oficina governamental que exerceix l'autoritat en matèria de regulació de les emissions i les comunicacions del Regne Unit dóna suport a les negociacions entre la indústria productora de continguts i els gegants d'Internet, propietaris dels principals motors de cerca. L'acord ha de servir per assegurar que els usuaris d'internet eviten trobar contingut il·legal, tot sovint de manera involuntària i sense saber-ho, quan realitzen cerques a la xarxa.