Envia arxius grans de manera senzilla i gratuïta

21.07.2014

Tot sovint volem fer arribar a d'altres, per motius personals o bé de feina, arxius grans (fotografies, vídeos...) que no poden ser enviats per correu com a fitxers adjunts perquè superen la capacitat d'aquests serveis. Per aconseguir el nostre objectiu no cal, ni que intentem reduir les mides, ni que inundem la bústia de correu dels amics amb un missatge per cada enviament. Darrerament, s'han multiplicat els serveis que ens ofereixen  emmagatzematge al núvol per a què hi podem disposar i gestionar una gran quantitat d'arxius que també podem compartir. Fins i tot, podem compartir la seva gestió amb altres, col·laborar en l'ampliació i manteniment de les diferents carpetes, fer públiques aquelles que vulguem, crear enllaços per poder compartir certs documents...  Són serveis molt interessants que solen tenir una versió bàsica gratuïta i que requereixen, això sí, la creació d'un compte propi i que iniciem la nostra sessió cada cop que l'hem d'utilitzar. Dels serveis d'emmagatzematge i gestió al núvol parlarem més ampliament en propers articles.

Ara, però, ens centrarem en les possibilitats que tenim per a una acció més simple: l'enviament d'arxius fent ús d'un enllaç privat que podrem compartir per correu o com desitgem. Tot això, sense haver de donar-nos d'alta ni instal·lar cap software. Un tipus de servei molt més adient quan l'intercanvi amb altres persones és puntual i esporàdic. A la xarxa, trobareu solucions de franc molt satisfactòries. Us proposem una tria entre aquells que ofereixen més per menys: més opcions d'enviament a cost zero, i sense registre. Cinc serveis que us expliquem tot seguit:

WeTransfer

Accedint a la web: wetransfer.com es poden pujar fitxers de fins a un màxim de 2 GB cada cop que fem un enviament i sense límit d'enviaments. Els arxius estan disponibles per a la seva descàrrega per part del destinatari durant set dies en el servei gratuït. Després d'aquest temps, són esborrats automàticament per a deixar espai per als següents enviaments.

Aquest servei presenta una interfície molt neta i entenedora. Només cal triar l'arxiu o arxius que vols transferir, per a pujar-lo. Tot seguit cal introduir el correu del destinatari o destinataris (pots enviar-ho fins a un màxim de 20 adreces de manera simultània) i afegir el teu correu. També pots incloure un missatge de text adreçat als destinataris. Senzill i eficaç. Si ho prefereixes, en comptes d'enviar directament un correu pots demanar que es generi un enllaç des d'on qui vulguis (el pots distribuir de manera restringida o fer-lo públic) podrà descarregar els teus arxius. La versió de pagament amplia la capacitat i permet la gestió directa dels arxius, entre d'altres avantatges.

itrnsfr

L'opció gratuïta d'aquest del servei itrnsfr ens permet enviar contingut de fins a 2 GB a un o més destinataris amb una adreça de correu vàlid. Els arxius es podran descarregar-se durant una setmana. Passat aquest temps, ja no serà possible accedir-hi, perquè el contingut ja no estarà emmagatzemat. Aquest servei bàsic no requereix un registre previ i és gratuït. Els serveis de pagament permeten enviar de més de 2GB (fins a 8GB màxim) , ampliar el termini d'emmagatzematge, així com d'altres avantatges, en funció del pla que decidissim contractar.

Per a fer-lo servir no és necessari instal·lar cap software. Tan sols comptar amb un navegador que ens permeti accedir a la pàgina web. És un servei senzill i eficaç per a usuaris particulars que també permet fer un seguiment de les pujades dels arxius i dels nostres enviaments des del navegador on estem treballant. Incorpora, a més, la possibilitat d'afegir una contrasenya per a augmentar la seguetat i la privacitat de les nostres accions quan en fem ús.

 

wikisend

Et permet pujar arxius i compartir-los a través de l'enllaç que es genera, o bé d'un número, un codi que el destinatari pot introduir accedint al web d'aquest servei per a descarregar-lo. No ho podrem compartir directament des del web del servei.

Aquí,els arxius només poden tenir un màxim  de 100 MB cada cop, però no tenim límit en el nombre de pujades. A diferència d'altre serveis, tot i que per de fecte només tindrem emmagatzemat durant 7 dies els nostres arxius, podem ampliar aquest temps fins un màxim de 90 dies sense cost addicional. També, si volem, podem establir una contrasenya per afegir més seguretat als nostres arxius. Només sabent aquesta contrasenya serà possible descarregar el fitxer que compartim. Per activar aquestes opcions haurem de desplegar l'apartat de 'Propietats (properties)' quan pugem l'arxiu.

 

 

Files to friends

Una altra manera senzilla, sense necessitat de donar-nos d'alta, d'enviar els nostre arxius grans és utilitzar Files to friends. La seva versió bàsica i gratuïta ens permet fer enviaments de fins a 1 GB. La seva  interfície és minimalista, intuïtiva i molt pràctica. Podem arrossegar directament els arxius o bé escollir entre les carpetes del nostre equip aquells que volem transferir. Simultàniament, podrem pujar fins a 10 arxius.

El formulari permet introduir el nostre correu i el dels nostres amics (fins a un màxim de cinc destinataris) i incloure-hi un missatge. Fet això, només caldrà clicar el botó d'enviar (transfer) i el procés ja haurà culminat.

Els arxius enviats només es podran descarregar un màxim de cinc cops i passats dos dies s'esborraran del servidor, de manera que ens hem d'afanyar a descarregar-los i guardar-los en el moment de rebre el correu, si no volem quear-nos sense poder accedir-hi. Això, en la versió gratuïta. En la de pagament (donant-se d'alta) trobareu moltes més opcions.

 

 

 

 

DropSend

Es tracta d'un altre servei online d'ús senzill amb unes funcions bàsiques que no requereixen registre prou intressants. L'oferta del servei millora i s'amplia si optem per registrar-nos i, per suposat, si triem les opcions de pagament.

DropSend compta amb un servei gratuït que permet compartir arxius de fins a 2 GB de manera instantània, sense necessitat de registrar-nos. Si ens registrem (encara de franc) podrem ampliar fins a 4 GB la capacitat dels arxius. Això sí, en els serveis gratuïts i bàsics tenim un límit màxim d'enviaments al mes.

En el servei més bàsic i instantani, només cal anar a la pàgina d'inici i omplir les dades que ens demanen per a poder generar i enviar un enllaç que permetrà accedir als nostres arxius grans als destinataris que triem.