Ens vol espiar Twitter?

Una nova característica de la seva app permetrà accedir al llistat de les aplicacions que tenim instal·lades als dispositius mòbils

28.11.2014

Twitter, la primera companyia de microblogging del món, sembla disposada a conèixer més dels nostres hàbits i acaba d'anunciar una nova característica de la seva app per a Android i iOS que permetrà rastrejar i fer un seguiment de l'ús de les altres aplicacions dels nostres dispositius mòbils. 

Redacció TINET / Agències Aquesta nova característica es diu App Graph i accedeix a la llista d'aplicacions que ja tenim instal·lades, amb la intenció de conèixer els nostres costums i les nostres preferències com a usuaris de la Xarxa i oferir publicitat personalitzada. L'acció de Twitter ha provocat ja reaccions contràries entre aquells que consideren que est tracta d'una funcionalitat de caire "espia", que a més, ve habilitada per defecte a l'aplicació. Aquesta, però, avisarà els usuaris abans de recollir dades, i de fet, els usuaris també podran deshabilitar-la anant a l'apartat de configuració. Teniu més informació al web de suport de la companyia.

En l'actualitat, Twitter, utilitza un algoritme per a determinar els tuits que recomana a cada usuari. Aquesta nova característica permetrà afinar molt més aquestes suggerències, personalitzant encara més el contingut. Evidentment, al darrere hi ha la voluntat de precisar molt més les ofertes publicitàries i treure'n una major rendiment amb l'objectiu final d'aconseguir més compres per part dels usuaris.

Els usuaris han de saber que ja en l'actualitat, Android i iOS permeten que aplicacions de tercers recullin aquest dipus de dades i que Facebook o Google ja fa temps que duen a terme pràctiques semblants, amb el rasteig de moltes més dades.

En un comunicat fet públic per Twitter, la companyia ha volgut destacar que la informació que recull correspon a la llista d'aplicacions instal·lades però que no accedeix a les dades personals que aquestes hi contenen.