Els xat bots han arribat per a quedar-se, sabeu què són?

Els petits ginys amb els quals pots 'conversar' quan estàs interactuant amb un lloc web o una app permeten personalitzar les cerques i les peticions d'informació

13.04.2016

Un xat bot o bot conversacional és un programa que simula mantenir una conversa amb una persona. Habitualment, la conversa s'estableix a través d'un teclat, encara que també n'hi ha que permeten la comunicació multimèdia. Alguns comencen a utilitzar programes convertidors de text a so, que permeten donar més versemblança a la "conversa" que estableixen els usuaris.

Els bots permeten enviar en temps real missatges o imatges atenent a les peticions d'informació que fan els usuaris. Per exemple, si estem en un lloc web o una app sobre previsió meteorològica, podem fer preguntes concretes, com: quina temperatura farà demà a la tarda a Tarragona? Aquest tipus de giny utilitzen la intel·ligència artificial per a poder facilitar una resposta concreta i "personalitzada".

Aquest tipus de tecnologia forma part de les novetats que el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha anunciat que s'introduiran properament en aquesta xarxa social. Concretament, es vol incorporar a l'eina de comunicació instantània Messenger.

Des d'aquesta aplicació de Facebook es podria, per exemple, demanar a una cadena de notícies que enviï articles sobre cert tema, encarregar flors, demanar recetes de cuina, o tenir previsions meteorològiques concretes.