Els verkamis castellers: fent pinya a la Xarxa

Castellers de Reus i Tarragona llencen a Internet les seves campanyes per a finançar diferents iniciatives de les colles

27.05.2015

Els Xiquets de Reus són a punt d'assolir amb èxit el repte de la seva campanya per a fer realitat el disseny d'una xarxa segura per aixecar les seves construccions i arribar encara més amunt. A Tarragona, els Xiquets de Tarragona han demanat la col·laboració dels ciutadans per a elaborar un vídeo  que recordi els seus 130 anys d'història, i el 45è aniversari de l'actual agrupació amb la camisa a ratlles.

Redaccio TINET. Les colles castelleres demanen col·laboració a l'hora de fer pinya, i aquest cop ho han fet a través d'Internet i de la mateixa plataforma per a finançar projectes culturals i socials: Verkami.

El documental dels Xiquets de Tarragona

La realització d'un documental de qualitat és el plat fort de la celebració del 130è aniversari dels primers Xiquets de Tarragona de la història i el 45è dels Xiquets actuals amb camisa a ratlles. Per a poder-lo fer realitat, els matalassers han engegat una campanya de finançament solidari a la plataforma catalana Verkami. Es tracta de l'acció més important, tant econòmicament com en esforços, de la celebració.

El documental de qualitat, de 50 minuts de durada,  durà per títol Xiquets de Tarragona: l'herència millorada.  S'hi explicarà, entre d'altres, la línia directa entre els castells del segle XIX i la Colla de Castellers Xiquets de Tarragona i, sobretot, els motius i les causes de l'esclat casteller dels darrers anys i la transformació com a colla.

 

 

Enxarxa't dels Xiquets de Reus: la seguretat per arribar més amunt

Amb la campanya a Verkami  Enxarxa't, els Xiquets de Reus volen sufragar part del cost de disseny i instal·lació d'una xarxa 100% pensada per la pràctica castellera. La seguretat és una necessitat, i el fet de tenir-la els garanteix seguir progressant en les seves construccions. La xarxa és un element clau per ampliar la gamma de castells de la colla. I aquí la xarxa arrela amb el somni. La quantitat mínima ja s'ha assolit abans que venci el termini fixat pel verkami, però les aportacions poden seguir-se fent per contribuir a fer realitat el somini dels castellers de la camisa avellana.

Des de la introducció del casc, protectors bucals per la canalla o l'ús de terra atenuant al pati d'assaig, la colla ha incorporat els diferents elements de seguretat en la seva activitat i ara volen afegir la xarxa castellera. Amb la campanya a verkami, esperen cobrir com a mínim un 20% del cost total del projecte, cobrint la part restant amb fons propis de la colla,  mentre exploren altres vies de finançament.