Els missatges privats enviats des de la feina poden ser controlats per les empreses, segons la justícia europea
El Tribunal Europeu dels Drets Humans ha donat la raó a una empresa romanesa que va accedir al compte d'un treballador que s'havia comunicat amb familiars
El Tribunal Europeu de Drets Humans ha rebutjat el recurs d'un enginyer romanès que va acusar l'empresa on treballava de vulneració del dret de secret de les comunicacions. L'empresa va accedir als missatges enviats a través del xat de Yahoo i va comprovar que l'havia utilitzat per comunicar-se, no només amb persones de l'àmbit laboral, sinó també del seu entorn personal i familiar. La resolució obre la porta a la possibilitat que les companyies puguin monitoritzar les comunicacions durant l'horari de treball dels seus empleats.
Redacció TINET. Els jutges consideren que el treballador va saltar-se les regles de la companyia i que aquesta tenia dret a comprovar si l'empleat estava complint amb la seva feina. La decisió de tribunal implica a tots els països que han ratificat la Convenció Europea de Drets Humans. El treballador, un enginyer romanès, havia recorregut a la justícia europea en considerar que l'empresa havia vulnerat el dret a la confidencialitat de la correspondencia, quan va accedir als seus missatges i posteriorment va decidir-lo acomiadar de la feina, l'any 2007.
La companyia va descobrir que durant el temps i amb els mitjans de la feina havia utilitzat el servei de missatgeria instantània Yahoo Messenger per a comunicar-se, no nomes amb persones de l'entorn laboral, sinó també a la seva parella i el seu germà. Els jutges consideren que no s'ha atemptat contra la confidencialitat de les comunicacions perquè l'empresa accedia a un compte del treballador amb el convenciment que era utilitzada per a qüestions relacionades amb la feina.
Consideren que "no està fora d'allò raonable que els empresaris vulguin verificar si els treballadors estan completant la seves tasques i professionals durant les hores de feina".