Els centres educatius de la demarcació de Tarragona brillen a la tercera edició dels premis "mSchools App Awards"

En la categoria d'escoles de primària, l'Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet va obtenir el segon premi amb un projecte dedicat als pintors locals Joan Potau i Adrià Campdesuñer

06.06.2016

Redacció TINET / Foto: Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà. El certamen, impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA  ha reunit per primera vegada a més de 300 estudiants de tot Catalunya, a l’Auditori de Barcelona per mostrar els seus projectes digitals desenvolupats a l’aula. La jornada de lliurament de premis ha habilitat un espai a mode de fira on els alumnes han presentat les seves propostes i prototips davant el públic assistent i el jurat de la mostra durant prop de 2 hores. Els mSchools App Awards han comptat també, per primera vegada, amb un escenari específic de pitching on els estudiants han presentat els seus prototips i posat en valor el seu potencial com a emprenedors.

Aplicacions mòbils

Els mSchools App Awards han premiat en la categoria ‘App Education’ a les 11 millors aplicacions mòbils fetes pels instituts. Aquesta categoria reconeix les millors APPS en el camp de la Internet de les coses, la robòtica i el control de dispositius, l’oci i la gestió personal, les aplicacions educatives i els serveis a la comunitat. Els treballs tarragonins guanyadors corresponen a l'Institut Baix Camp de Reus, amb dos premis, un dins la categoria d'Aplicacions educatives amb una app per aprendre xinès i, un altre dins la categoria d'Oci i gestió personal amb una aplicació sobre la Guerra de les Galàxies; a l'Institut Roseta Mauri de Reus, també amb dos premis, un dins la categoria d'Internet de les coses, robòtica i control de dispositius, amb l'aplicació My Little Baby, i un altre dins la categoria de Serveis a la comunitat i la ciutadania, amb l'aplicació Auto.me; i l'Institut Mare de Déu de la Candelera de l’Ametlla de Mar.

La resta de centres premiats han estat: Col·legi Frangoal de Castelldefels, Col·legi Montserrat de Barcelona, Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar, Col·legi Sagrada Família de Santa Perpètua de la Mogoda, Institut Torre del Palau de Terrassa i l’Institut de Palamós.

Mobile History Map

El concurs ha comptat per primera vegada amb una categoria específica dedicada al ‘Mobile History Map’ (MHM), un projecte pioner mitjançant el qual tant alumnes de primària com de secundària, creen i geolocalitzen continguts sobre punts d'interès propers al seu centre educatiu.  En aquesta categoria, els estudiants han hagut de treballar sobre la plataforma digital mhm.mobileworldcapital.com per tal de superar el repte d’enguany, ‘La Catalunya del segle XX’, i geolocalitzar al mapa de Catalunya records, testimonials i vivències de les seves famílies i avantpassats i relacionar-los amb l’estil de vida actual. 

En la categoria d'alumnes de primària, l'Escola Mare de Déu dels Torrents de Vimbodí i Poblet ha aconseguit el segon premi amb una aportació dedicada a la figura, l'obra i el context social i històric en què van viure els pintors locals Joan Potau i Adrià Campdesuñer. El projecte s'inclou en les activitats que el centre docent vimbodinenc du a terme aquest curs amb motiu de l'any commemoratiu Potau-Campdesuñer que se celebra al municipi.

El tercer premi, en la mateixa categoria, ha anat per l'Escola Baltasar Segú de Valls, amb un projecte que repassa l'evolució històrica dels castells a la capital de l'Alt Camp i en el qual també es parla sobre la passió i la rivalitat a la Plaça del Blat entre les dues colles locals i la seva implicació en la vida local.

En la categoria d'alumnes de secundària, també s'ha premiat amb un segon premi a l'Institut La Mar de la Frau de Cambrils, amb una aportació sobre Cambrils i la seva relació amb la mar, més concretament sobre com era la pesca als anys 50 del segle XX.

La resta de guanyadors han estat: Escola Vedruna de Ripoll (amb dos premis), Institut Estany de la Ricarda d’El Prat de Llobregat, Escola Nostra Llar de Sabadell i Institut Pere Barnils de Centelles.

Premis

Els 45 alumnes guanyadors en la categoria d’‘App Education’ han estat premiats amb una estada al mSchools TechCamp, la segona edició dels campaments tecnològics d’estiu creats específicament per ampliar els coneixements de l’assignatura App Education. Els 8 equips guanyadors de la categoria MHM han rebut una impressora 3D per l’escola i un curs per a docents per introduir aquesta tecnologia a les aules.