Eliminaran els tuits enginyosos copiats i publicats com si fossin propis

La companyia de microblogging atorga la consideració de contingut amb copyright als tuits graciosos. Twitter els eliminarà dels comptes que els plagien, a petició de l'autor real

28.07.2015

Twitter sembla disposat a acabar amb la pràctica d'aprofitar-se de l'enginy d'altres i publicar com a propis tuits ocurrents que acaben tenint una repercussió molt favorable per aquells usuaris que els plagien. A petició de l'autor real, la companyia ha començat a "retenir" el contingut copiat i a informar que aquest s'ha esborrat per incomplir amb els drets d'autor. De moment, així s'ha pogut comprovar des de fa algunes setmanes amb tuits d'usuaris dels Estats Units que havien estat copiats per altres comptes sense citar, ni atribuir l'autoria corresponent.

El compte de Twitter dedicat a denunciar públicament casos de plagi Plagiarism is Bad ha estat el primer a detectar aquesta nova ofensiva de Twitter contra la còpia indiscriminada de reflexions, bromes, comentaris ocurrents, etc. que alguns usuaris fan sense atribuir-ne l'autoria real.

En concret, aquest mateix mes de juliol, Twitter va fer desapareixer del compte d'alguns usuaris una broma  d'una guionista de Los Angeles, Olga Lexell @runolgarun, que va traslladar la seva queixa a la companyia. Com es pot comprovar a la imatge, el tuit original (i per tant més antic) va ser copiat literalment per altres usuaris dies després. Twitter va substituir-los per un text en què es pot llegir "Aquest tuit de... el nom de l'usuari que l'ha copiat estat retingut com a resposta a una denúncia del titular dels drets d'autor.