El primer IgersMap de Tarragona, presentat a la Diputació

La iniciativa de la comunitat d'instagramers de Tarragona és pionera al món

10.11.2014

El Pati del Palau de la Diputació de Tarragona va acollir dissabte la presentació oficial de l'IgersMap de Tarragona, coincidint amb la celebració de la 5a Trobada d'IgersTGN, celebrada a la ciutat. L'IgersMap de Tarragona és una iniciativa de la comunitat oficial d'instagramers @IgersTGN que permet descobrir localitzacions de la ciutat d’una manera diferent.


La presentació va tenir lloc al Palau de la Diputació de Tarragona, en el marc de la 5a Trobada d'IgersTGN
Foto: IgersTGN

Des d'aquest cap passat cap de setmana ja es pot adquirir l'edició en paper de l'IgersMapTGN (2.500 còpies es distribuiran per oficines turístiques i espais culturals) i consultar-ne la versió digital, accessible al web http://igersmap.com i que permet conèixer fàcilment les imatges i les localitzacions proposades des de l'smartphone o la tablet. Un cop s'ha accedit al web, es desplega un mapa que permet interactuar per comprovar visualitzar les difererents imatges que corresponen a cadascuna de les diferents ubiacions assenyalades i geolocalitzades.

L'elaboració del IgersMapTGN s'ha dut a terme entre el juliol i el setembre de 2014. Durant aquest temps, s'ha delimitat  -en col·laboració amb tots els membres de la comunitat que hi han volgut participar- els punts de Tarragona i de l’entorn que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris de la xarxa social Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants). L'impuls inicial del projecte, doncs, respon al fet de voler mostrar els llocs on portaríem un amic a fer les millors fotos de la ciutat.

Després de rebre dades al llarg de gairebé dos mesos, l'IgersMap ha aconseguit recopilar 500 imatges corresponents a 119 localitzacions, les quals han estat aportades per 115 igers del Camp de Tarragona. Els resultats han superat totes les expectatives previstes i han demostrat un cop més que la comunitat d'igers de Tarragona és una de les més actives de l'Estat espanyol.

Després de la presentació oficial del IgeresMap, el Pati del Palau de la Diputació de Tarragona va ser el punt de partida des d'on es va recórrer la Ruta Argos amb tots els inscrits, una ruta basada en alguns punts del mapa que aquesta empresa de serveis turístics ofertarà en el seu catàleg permanentment.

El naixement d'aquest projecte i l'edició de l'IgersMapTGN ha estat possible gràcies al patrocini d'Estrella Damm, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada i d'Argos Serveis Culturals. A més, també ha rebut la col·laboració del Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona i de Garamond.