El Premi TINET de narrativa curta convoca la seva 19a edició

Fins el 15 de gener és obert el termini per presentar les obres que opten al Premi TINET i a les altres dues categories dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona: el Pin i Soler de novel·la i el Vidal Alcover de traducció

28.10.2015

L’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona han convocat els tres premis literaris de la ciutat, entre els quals hi ha el Premi TINET de narrativa curta que assoleix enguany al 19a edició. Fins el 15 de gener de 2016, es poden presentar les obres que opten a aquest guardó així com al 26è Pin i Soler de novel·la i al 16è premi-beca Vidal Alcover de traducció. La convocatòria compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i de les editorials Cossetània, Angle i Edicions 1984.

Redacció TINET. Fins al proper 15 de gener del 2016 es podran presentar les propostes, que un any més esperen que siguin destacables, no només pel nombre de presentats, sinó també per la qualitat dels treballs, tal i com s’ha valorat per part dels diferents jurats, en les darreres edicions. Les bases dels premis es mantenen en la mateixa línia que la convocatòria 2014-2015; amb 21.000 euros per al guanyador del Pin i Soler, 12.000 euros per al treball de traducció i 1.000 euros pel Tinet de narrativa curta. Els guanyadorsde les difrents categories es donaran a conèixer el proper mes de maig de l’any vinent.

El Premi TINET de narrativa curta assoleix amb aquesta la dinovena edició. El jurat reconeixerà la millor narració breu, de tema lliure, escrita en llengua catalana. El guardó contempla un premi en metàl·lic de 1.000 euros i la Musa de bronze de Tarragona.

D'altra banda, el relat guanyador, junt a un nombre de relats no superior a 14, igualment seleccionats pel jurat, serà editat per Cossetània edicions. La Diputació de Tarragona publicarà aquest mateix recull al web de TINET, en format digital. A l’hora de fer-ne la selecció, el jurat valorarà l’originalitat i la varietat de les temàtiques tractades.

El jurat del premi està integrat per Noemi Bagés, Josep Ballester, Òscar Palazón, Andreu Carranza, Lurdes Malgrat, iAmadeu Roig com a secretari.

Podeu consultar les bases del concurs en aquest document PDF iconbases_premis_literaris_2015-2016_v2.pdf