El nou portal de la reserva de la biosfera de les Terres de l'Ebre recull un centenar de rutes geolocalitzades

02.05.2016

La Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre ja disposa d’un portal web propi, ebrebiosfera.org amb l’objectiu de reunir, en un mateix lloc, els actius turístics de les Terres de l’Ebre, destacant com a novetat el recull d’un centenar de rutes turístiques geolocalitzades, amb la descripció, característiques tècniques i amb la possibilitat que els visitants puguin descarregar els “tracks”.

Properament també s’inclourà informació sobre els paisatges, cultura i monuments, continguts que aniran vinculats al web del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, per tal d’optimitzar recursos i que els continguts de les dues webs siguin coherents i s’actualitzin de manera constant.

La web és accessible des de dispositius mòbils o tabletes i estarà vinculada a una App mòbil que es presentarà més endavant. A més, una funcionalitat molt interessant a ressaltar és l’anomenada Els Meus Llocs que permet a l’usuari registrar-se i guardar els actius turístics preferits, per tal de tenir com una espècie de quadern de viatge a les Terres de l’Ebre.

A banda d’aquests continguts turístics, també s’hi ha incorporat informació de caràcter més institucional:  què és el Programa MaB de la UNESCO, funcions de la Reserva, notícies, què és la marca “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera” i quin és el procediment d’adhesió, descàrrega de la documentació per adherir-s’hi, etc. 

En aquest apartat del web hi destaca el llistat de totes les empreses que potencien les activitats tradicionals i l’economia sostenible del territori, acreditades amb el distintiu de qualitat territorial de la Reserva. L’usuari pot trobar les dades de contacte de cada empresa, la localització i una breu descripció de l’activitat i la informació és accessible des de diferents punts del web.

Els treballs de disseny i construcció d’ebrebiosfera.org han anat a càrrec de l’empresa empatica.net, els quals han volgut deixar constància de l’important treball de documentació que s’ha fet  per recollir tota la informació de les rutes i que s’ha buscat en tot moment donar-li un enfocament perquè es tracti d’un espai web “viu”, amb una actualització dels continguts constant.