El II Fòrum d'Inversió Dipta.cat permetrà fer realitat els millors projectes emprenedors

15.09.2015

La Diputació de Tarragona organitza, aquest dimecres 16 de setembre, el segon Fòrum d’Inversió Dipta.cat, un punt de trobada entre emprenedors, empreses i inversors del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre que té com a objectiu acostar projectes i inversors i crear noves oportunitats de negoci al territori. El Fòrum esdevé un espai propi per a projectes empresarials originals i de futur que cerquin finançament.

Redacció TINET / Diputació de Tarragona. Totes les persones inscrites en aquest fòrum han tingut la possibilitat d’assistir, durant els mesos de juny i juliol, a les sessions prèvies de formació i assessorament sobre temes vinculats al pla de negoci. En aquestes sessions s’han tractat diversos aspectes com el model de negoci i la recerca de capital, l’autoconeixement per liderar i dirigir equips i la preparació per a fer presentacions d’alt impacte i defensar-les davant els inversors.

En total, han participat de les sessions formatives 14 projectes empresarials, dels quals s'han seleccionat els 8 projectes més innovadors i més viables econòmicament. Entre aquests últims hi trobem des de la comercialització de solucions energètiques especialitzades en energies renovables, fins al desenvolupament d’una nova tecnologia en procés de patent que permet fabricar peces de material compost per impressió 3D, passant per una empresa que ofereix serveis professionals de psicologia i coaching telefònic i on-line. La selecció d’aquestes 8 propostes s’ha fet amb la col•laboració de BCN Business Angels, un grup privat i independent d’inversors especialitzat en la inversió en empreses de recent creació.

Els responsables dels 8 projectes seleccionats presentaran dimecres les seves propostes als potencials inversors. Els projectes que no han estat seleccionats també podran assistir a l’acte, establir sinergies i cercar possibles inversors.

A més, el segon Fòrum d’Inversió Dipta.cat inclourà conferències sobre diferents aspectes de l'emprenedoria a càrrec d’ Iñaki Frias, soci de Rousaud Costas Duran, i de Jaime Escamilla, director d’Aparca&Go. També comptarà amb una taula rodona sobre finançament alternatiu que incidirà en el capital públic i el privat. A la taula rodona intervindran el president de BCN Business Angels, Andrés Cárdenas; el director general de Crowdcube a Espanya, Pepe Borrell i el director comercial i de convenis de la Direcció General de Finançament Empresarial, Antoni Vallès.

Aquesta iniciativa de la Diputació s’afegeix a les actuacions de suport a l’emprenedoria que realitza la institució, com ara la convocatòria dels Premis Emprèn, destinats a impulsar i promoure projectes empresarials al territori, o el conjunt d’accions d’informació, assessorament, acompanyament i captació adreçades a les persones emprenedores.