El dia que Donald Trump va guanyar-se per dret propi el hashtag #TrumpFacts

09.12.2015

El dia que Donald Trump, un dels aspirants a convertir-se en candidat del partit republicà per optar a la presidència dels Estats Units, va proposar prohibir l'entrada als ciutadans musulmans al  seu país, les xarxes socials van treure foc. Les crítiques li han plogut al multimilionari empresari de les comunicacions per tot arreu.

Les referències són ben visibles, especialment a Twitter, on a les últimes hores els ciutadans britànics han creat el seu propi hashtag adreçat als comentaris que Trump va fer sobre la "radicalització" de certes zones de Londres on segons l'aspirant a la presidència dels EUA "fins i tot alguns policies temen per les seves vides".

Les reaccions s'han multiplicat i diversificat. Ja són més de 100.000 els ciutadans britànics que han signat una petició popular adreçada al Parlament amb l'objectiu que prohibeixi Donald Trump l'entrada al Regne Unit. Mentre, a Twitter, hi ha tot un allau de respostes amb tuits enginyosos i demolidors que utilitzen el hashtag "TrumpFacts"

 

Aquest usuari explica, per exemple, que Gran Bretanya està tan radicalitzada que ara la reina porta hijab en comptes de corona...

Aquest altre usuari ha transformat l'emblemàtic Big Ben en un minaret, la torre des d'on es crida a l'oració a les mesquites. "Això solia ser el Big Ben" pot llegir-se en anglès.

El famós grup de pop britànic Duran Duran canvia el seu nom, segons s'anuncia en aquest tuit. "Gran Betanya s'ha radicalitzat tant que un dels seus grups de pop de més èxit ha esta obligat a canviar el seu nom"


Són només alguns exemples. Podeu comprovar, a les xarxes, com el món en general, i els britànics en particular, han reaccionat al despropòsit de l'aspirant a ser candidat pels republicans a ocupar la Casa Blanca. L'enginy dels usuaris de les xarxes ridiculitzant el discurs xenòfob de Trump sorgeix com una manera ben pacífica i efectiva de contestar les seves provocacions.