El darrer perill en forma de virus destructiu: l'avís per correu de cartes o paquets no lliurats

14.04.2015

El darrer perill informàtic de conseqüències molt destructives arriba per correu. Us alertem que darrerament arriben a les bústies, correus fraudulents que informen de l'existència de cartes certificades o bé paquets que no s'han pogut lliurar. El missatge demana seguir un enllaç per a obtenir més informació. Alerta! un cop ho feu, descarregueu un virus que pot deixar inaccessibles tots els documents del vostre ordinador.

Redacció/TINET Heu de tenir en compte que les empreses de  correu, missatgeria, bancs, organismes oficials, etc., no demanen mai dades dels clients ni els fan descarregar un arxiu des d’un correu electrònic. No heu de seguir mai un enllaç en un missatge d'aquest tipus.  El correu més habitual d’aquests dies (com aquest que us mostrem en una imatge) inclou un enllaç que fa que es descarregui un virus molt perillós, que xifra tots els documents del nostre ordinador i els deixa completament inaccessibles.

Tot i que tingueu instal·lats programes antivirus i antispam, aquests atacs varien de forma continuadament i durant certs períodes de temps podrieu rebre'ls sense ser detectats com a fraudulents. Per tant, cal estar alerta i desconfiar sempre d’aquests tipus de missatges.