El Clúster TIC Catalunya Sud obre nous espais de trobada amb empreses i institucions del territori per fomentar la internacionalització

31.10.2014

El Clúster TIC Catalunya Sud ha organitzat aquest dijous, 30 d’octubre, una trobada entre els membres de l’entitat i empreses i institucions del territori amb l’objectiu d’establir l’intercanvi de coneixements, crear sinèrgies, obrir nous espais de discussió i diàleg, i generar relacions comercials. La trobada s’ha centrat en el foment de la internacionalització.

Aquesta és la primera vegada que el Clúster TIC Catalunya Sud reuneix a representants de tots els seus membres, amb sessions de treball fora de l’entorn laboral, que tindran continuitat en el temps. El Clúster TIC Catalunya Sud està format actualment per 35 entitats que representen prop de 1.200 empleats directes en el sector de les TIC. A aquesta primera trobada s’hi ha convitat 25 empreses i institucions del territori.

La jornada també ha servit per conèixer experiències de referència en l’àmbit de l’associació d’empreses TIC, amb la participació del director general del Clúster GAIA, Tomás Iriondo. GAIA és l'Associació d'Indústries de les Tecnologies Electròniques i de la Informació del País Basc, entitat sense ànim de lucre, de caràcter privat i professional, creada en 1983, composta en l'actualitat per més de 260 empreses que ofereixen productes i serveis en l'àmbit electrònic, informàtic i de telecomunicacions.

Empreses i institucions participants

Foto dels participants de la trobadaA la trobada hi han estat convidats els membres del clúster: Alsys, Grupo Castilla, TICNOVA, INSA, SUMMAR, d-Core Network, URV, Ajuntament de Reus, Telnet Sistemas 2008 SL, Consultoria Jurisa SL, ACIGRUP, Tecnología Aplicada SLU, ICC Broadcast-Streaming Services, CAT 112, Risc Informàtica, Avellana Digital, Studiogenesis, IGSresearch, Viajes para ti, Basora i Basora, Unión Virtualitu Estudios, ESSI Projects, Astrea la infopista jurídica, W3IS2 Internet Solutions & Information Systems, SL, Blauadvisors, EPIC Informàtica, Inspira Project, Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, Movertis, Netics Communications, Technology in live, Quercus Technologies, Mallafré Consultors, Smart4Cities, Fundació Tarragona smart mediterranean City.

Les empreses i institucions convidades han estat les següents: Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona, Cambra de Comerç de Tarragona, AEQT, Port de Tarragona, Parc Científic de Turisme i Oci, Acció, ETSE, UOC, Clúster Innovi, Clúster de Nutrició i Salut, Ajuntament de Tortosa, Ajuntament de Cambrils, APSI, CESICAT, Acceleradora Catalunya Sud (Start-up Catalonia), Start ups TIC Acceleradora, INS Baix Camp, Conexión Inversa, Captio, Ten Solutions, ICOT, Infordisa, Ctaima, i Digivision.

Clúster TIC Catalunya Sud

El Clúster TIC Catalunya Sud és una associació impulsada pel sector públic i liderada pel sector privat, amb el suport del la URV, que té com a objectiu fonamental promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector de les Tecnologies de la Informació i Comunicació al Camp de Tarragona i les Terres del Ebre.

Els objectius del Clúster TIC Catalunya Sud són els següents:

  • Impulsar la cooperació i les trobades entre empreses per tal d'afavorir la generació d'idees i sinèrgies entre les empreses i les entitats adherides.
  • Definir polítiques i actuacions d'interès comú per als associats.
  • Impulsar la innovació dels associats.
  • Potenciar els intercanvis de coneixements científico-tècnics entre els investigadors de les Universitats i Centres de Desenvolupament Tecnològic i els associats. Potenciar la formació a tots els nivells (Universitat, Formació professional, Formació continuada, Jornades tècniques, etc...).
  • Assessorar els associats sobre oportunitats d'innovació, projectes cooperatius, subvencions, etc...
  • Establir relacions estratègiques amb altres regions punteres en el sector, institucions internacionals, europees i estatals, per tal d'afavorir els intercanvis de cooperació.
  • Impulsar la qualitat distintiva i el prestigi, l'associació i la participació dels associats a la mateixa en projectes i esdeveniments internacionals.
  • Actuar com a interlocutor amb l'Administració Pública.
  • Promoure el networking entre les empreses.
  • Incrementar la relació amb el sector públic i la universitat que actuen com a catalitzadors.
  • Promoure la cooperació en la recerca.
  • La captació de talent a Reus i al territori
  • Coordinació per a la realització de formació específica i compartida
  • La captació de noves inversions Tic al territori
  • El foment de projectes comuns amb altres regions Tic d'Europa i del món.