El cercador de rutes intermodal MyWay s'estrena amb més de 200.000 peticions

Es tracta d’un prototip d’app per a iOS i Android que permet planificar els viatges incorporant tots els modes de transport possibles, públic i privat

22.02.2016

El nou cercador de rutes intermodal MyWay ha registrat en els seus primers mesos de vida més de 200.000 sol·licituds i 900 descàrregues. Es tracta d’un prototip d’app per a iOS i Android desenvolupat en el marc d’un projecte europeu que ha implicat 14 socis de 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i Regne Unit), dins del 7è Programa marc de la UE.
 
Redacció TINET / Premsa Gencat  Entre setembre i desembre de 2015, el prototip d'aquesta aplicació ha estat testat per centenars d’usuaris reals a Catalunya, Berlin i Trikala, els tres “laboratoris” on s’ha desenvolupat el projecte. A més de les 900 descàrregues i les 200.000 peticions d’alguna de les funcionalitats de l’aplicació, s’han generat 30.000 rutes diferents i s’han comptabilitzat 8.000 sol·licituds de plans de viatge. Després de dos anys de treball, Barcelona ha acollit la jornada de cloenda d’aquest projecte europeu, que ha permès crear per primer cop una app completament multimodal (que incorpora tots els modes de transport possibles, públics i privats)

App MyWay, multimodal i personalitzada
La nova aplicació, que ja està disponible al Play Store i l’App Store, permet per primera vegada planificar els viatges incorporant tots els modes de transport públic i privat, com ara metro, tren, tramvia, autobús, vehicle privat, taxi, bicicleta pública i privada, moto elèctrica, i a peu. A més, l’aplicació permet prioritzar preferències de mobilitat de cada usuari a l’hora de calcular les rutes, i alerta de possibles incidències durant el recorregut.
 
14 socis tecnològics
El Departament de Territori i Sostenibilitat, juntament amb l’ATM de Barcelona, participa des del setembre de 2013 en el projecte europeu MyWay, per validar un gestor de recursos de mobilitat intel·ligent a escala europea. El projecte ha implicat 14 socis de sectors com la informació, la recerca i investigació, i la tecnologia industrial, així com operadors de transports. A més de la Generalitat, hi ha participat Softeco (coordinador del projecte), Enide Solutions, Nexus Geografics, Thales, Polis, Going Green, e-Trikala i VMZ Berlin, Universitat d’Aberdeen, CVUT Universitat de Praga, Fraunhofer Fokus i ICCS.