Dissenyen teclats miniatura per a dispositius intel·ligents

27.04.2015

Els investigadors de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de Stuttgart han aconseguit dissenyar teclats miniatura amb pantalles tàctils per a dispositius com rellotges o ulleres intel·ligents. La iniciativa busca completar el servei dels dispositius "wearable" (que es duen posats) que posseeixen pantalles per rebre notificacions, però no tenen la possibilitat de respondre a textos mitjançant l'escriptura.

Redacció TINET / Agències Els creadors d'aquest projecte han aconseguit desenvolupar dos prototips de teclats virtuals "Qwerty" (distribució alfabètica tradicional del dispositiu), tots dos permetrien respondre mitjançant la redacció de textos a notificacions, missatges i fins i tot en les xarxes socials. Luis Leiva, del Centre Pattern Recognition and Human
Language Technology de la UPV, ha assegurat que malgrat que els teclats "Qwerty" posseeixen certes limitacions davant d'un teclat tradicional, "els usuaris es troben familiaritzats amb el disseny i el mètode d'entrada del text , pel que és fàcil d'entendre ".

El primer prototip permet que l'usuari, mantenint el seu dit sobre el teclat, pugui anar avançant entre les diferents lletres de l'abecedari fins a trobar la desitjada. Un visor a la part superior de la pantalla permet conèixer la lletra que es va a introduir. El sistema es troba inspirat en els teclats dels smartphones actuals. El segon disseny, posseeix les mateixes característiques que el primer, però a més de mostrar en pantalla la lletra que serà introduïda, permet visualitzar les tecles adjacents de la seleccionada, donant a l'usuari un context visual del teclat virtual.

Tots dos projectes compten amb sistemes de correcció ortogràfica per facilitar l'ús, per part dels usuaris, d'una tecnologia menys invasiva, però alhora mancat d'estructura física, el que podria complicar als usuaris menys experimentats.