Consultes i incidències ciutadanes online i a través d'una nova app a Alcanar

L'Ajuntament d'Alcanar activa un doble canal de participació ciutadana per a comunicar incidències i fer consultes sobre la millora, neteja i manteniment del municipi

29.10.2015

L'Ajuntament d'Alcanar ha posat en marxa un doble canal de participació que utilitza les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per a què els ciutadans consultin o comuniquin incidències relatives a l'estat del municipi en aspectes com la neteja, civisme, situació viària o mobiliari urbà, entre d'altres. Les consultes o avisos d'incidènies es poden fer online a través d'una pàgina web, o bé utilitzant una app als dispositius mòbils.

Redacció TINET/Ajuntament d'Alcanar. Es tracta del servei Línia Verda, impulsat per les regidories de Medi Ambient, Obres i Serveis i Participació Ciutadana, que consta d’un nou portal web www.liniaverdaalcanar.com. Un cop registrat, l’usuari pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Un equip d’experts en la matèria, hi donarà resposta en un termini de 24 hores. A més, l’usuari també pot posar en coneixement a l’Ajuntament qualsevol incidència que es detecti en l’equipament urbà del municipi.

Aquest servei també funciona via app. Només cal seleccionar l’aplicació Línia Verda, per Android o bé  iOS, i descarregar-la de forma gratuïta. Un cop oberta l’aplicació al telèfon o tauleta, l’usuari pot decidir si planteja una consulta o comunica una incidència. Caldrà que triï el municipi, en aquest cas Alcanar, i que activi la geolocalització al seu dispositiu.

Els avisos i incidències que es poden fer tenen a veure amb les següents àrees i aspectes:
•    Neteja viària
•    Contenidors, residus i recollides
•    Platges i terrenys bruts
•    Plagues diverses (mosquits, vespes, abelles), gossos i gats.
•    Enllumenat, voreres, jardineria, neteja i manteniment, clavegueram i fuites d’aigua, olors, senyals i semàfors

Aquesta iniciativa se suma les ja existents, com són el Facebook de Participació Ciutadana, o el nou portal web de joventut, www.alcanarjoventut.