Apple es planta contra les portes del darrere en la seguretat de les dades

Apple ha plantat cara al FBI i a una ordre judicial que li reclamen que faciliti un software per accedir a un mòbil iphone propietat d'un dels terroristes de San Bernardino

19.02.2016

Apple ha dit que no. I en les darreres hores Google, Facebook i Twitter dónen suport al seu màxim responsable, Tim Cook, en la seva negativa a facilitar als serveis policials nordamericans un software que permeti accedir i  desencriptar les dades del mòbil d'un dels responsables de l'atac terrorista a San Benardino, California, el passat mes de desembre.

La justícia ha donat suport a les intencions del FBI d'obtenir un software de l'empresa Apple per accedir al dispositiu mòbil iphone d'un dels  terroristes que va atacar un centre de San Bernardino. Les autoritats volen que la companyia desenvolupi un programari que li permeti accedir al dispositiu i a les dades. La petició, però, ha topat amb la negativa rotunda dels responsables d'Apple que consideren que crear aquesta eina seria un precedent perillós, ja que en mans d'altres interessos, podria fer vulnerable qualsevol dispositiu de la companyia.

La policia pretén que Apple creiï una versió del sistema operatiu que eviti algunes funcions de seguretat importants. Una mena de porta del darrere per a poder per accedir al contingut del mòbil, segons el seu director general, Tim Cook. El màxim responsable de la companyia ha explicat en un comunicat que "el govern diu que aquest programari només es podria usar una vegada i en un un telèfon. Però això no és cert, perquè un cop creada, aquesta eina podria ser usada en la resta de dispositius. En el món físic, seria l'equivalent a una clau mestra capaç d'obrir centenars de milions de panys, des de restaurants, a bancs,  botigues i cases.

Portaveu de les companyies líders en el món de les comunicacions a través de la tecnologia com Google, Facebook i Twitter, ja han donat suport públic a la postura d'Apple en les darreres hores.