300 contes optaran al 24è Premi TINET de narrativa curta

Es tanca la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d'enguany amb èxit de participació

21.01.2021

Com cada any, el 15 de gener a les 12 h de la nit, va tancar-se el termini de presentació de treballs als Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Un cop revisats tots els originals i fet el recompte, en l’edició actual de 2020 - 2021 s'hi han presentat 300 obres al Premi de narrativa curta per Internet Tinet (en l’edició anterior, 252); 149, al Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler (en l’edició anterior, 114), i 19, al Premi de traducció Vidal Alcover (en l’edició anterior, 12). 

En conjunt, són les xifres més altes de la història dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. I, individualment, les més altes del premi Pin i Soler i del premi Vidal Alcover. Aquestes altes xifres, segurament es poden explicar com un efecte secundari de la situació sanitària, que ens ha obligat a estar tancats a casa molt més temps. Però també són un reflex de la confiança que la gent del sector té dipositada en els Premis Ciutat de Tarragona.  

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana i fins i tot de fora. Pel que fa al premi de traducció, els projectes presentats proposen traduir obres d’un ventall ampli de llengües. Concretament, anglès, francès, italià, portuguès, alemany, grec modern, polonès i rus. Quant a gèneres, la majoria corresponen a poesia o novel·la, però també hi ha reculls de relats, assaig, teatre i memòries. I, pel que fa a èpoques, en aquesta ocasió, a diferència d’altres anys, totes les obres són dels segles XIX i XX.   

A partir d’aquest moment, els lectors que fan la preselecció de les obres i els membres dels jurats començaran a treballar perquè, en una data que es donarà a conèixer properament, es puguin fer públics els tres veredictes.  

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, s’organitzen a través de la Casa de les Lletres i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joieria Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.