VirtualBox

Utilitats

18.07.2014

Fantàstica eina que permet als seus usuaris arrencar i fer funcionar un sistema operatiu dins un altre de diferent, com si es tractés d'una aplicació més dins del sistema operatiu amfitrió. VirtualBox virtualitza en una finestra un sistema operatiu secundari com si s'accedís a una altra màquina.

 

VirtualBoxGratuït, per a ús domèstic
Web: www.virtualbox.org
Windows, Linux i Mac

La versió 4 de VirtualBox, la primera sota el paraigües d'Oracle, té una interfície redissenyada que mostra ràpidament el contingut de les màquines virtuals, és compatible amb el format obert de fitxers de virtualització conegut com OPA, permet limitar la capacitat del processador a les màquines virtuals i inclou millores en l'apartat de so i accel·leració 3D.

VirtualBox és un programa gratuït en la seva versió GNU quan és per a ús personal i no empresarial. Tot i ser operatiu en les plataformes més importants, l'aplicació no permet la virtualització del sistema operatiu Mac com a sistema secundari. Per exemple, es pot fer funcionar un Windows 95 o Xp o un Ubuntu sobre un Windows Vista. Especialment útil per fer funcionar programari no compatible amb el nostre sistema operatiu.

Consulta el llistat de sistemes operatius secundaris suportats.

(Val a dir que la velocitat de funcionament del sistema operatiu secundari a través de VirtualBox és menor en comparació a una instal·lació directa sobre el maquinari.)