PlatgesCat

Servei públic

29.07.2016

Informació sobre prop de 300 platges catalanes durant l'època estival: dades en temps real sobre la previsió de la qualitat de l’aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses i la seva perillositat. Paral·lelament, l’aplicació també t’informa de les característiques de la platja, així com també dels serveis dels quals disposa.

 

PlatgesCatGratuïta
Web: aca-web.gencat.cat/aca
Android, iOS i versió web

L’Agència Catalana de l’Aigua ofereix aquesta aplicació per mòbils i també consultable a través del web de l’Agència, anomenada PlatgesCat, amb informació sobre prop de 300 platges catalanes. L'aplicació va dirigida a la ciutadania en general, al turisme i està disponible en 7 idiomes.
 
L’aplicació, desenvolupada per l’ACA, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans.

Cal tenir en compte que aquesta aplicació aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics (durant la temporada d'estiu) sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no s’aporta informació de platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis.