OnSóc, l'aplicació que et permet compartir la teva ubicació a les xarxes socials fàcilment

26.09.2017

OnSóc?Redacció. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha posat en marxa una nova aplicació gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes, On sóc? Comparteix la teva localització, que permet a l’usuari compartir la seva ubicació amb les persones que triï a través de la xarxa social que esculli.

També es pot compartir la localització d’un establiment, la situació sobre el terreny d’algun esdeveniment o el lloc concret on s’ha aparcat un vehicle. Així, l’apli pot tenir usos de seguretat, com ara indicar a un familiar el lloc on es troba l’usuari, o bé lúdics, com compartir amb amics la localització d’un restaurant per a una trobada.

El funcionament és senzill: el botó de localització permet compartir a la xarxa social que es triï la ubicació de l’usuari sobre un mapa topogràfic o bé sobre una ortoimatge. Els receptors del missatge rebran una fotografia, l’hora i el missatge que l’usuari vulgui escriure. Igualment es pot compartir qualsevol element triat sobre el mapa fent un clic llarg i, si es prem el botó de guiatge, l’aplicació facilita la navegació fins el punt on es trobi l’usuari.