Mozilla Firefox

Navegador

27.08.2014

Aquest programa de la casa Mozilla t'ofereix la possibilitat de navegar amb rapidesa per Internet amb seguretat i fàcilment. Gràcies a les seves múltiples extensions útils, pots crear el navegador al teu gust per moure't per la Xarxa amb la màxima comoditat. Disposa d'una versió apta per a mòbils que compta, a més, amb la possibilitat de sincronitzar enllaços d'interès, historial, contrasenyes...  entre els teus dispositius.

 

Mozilla FirefoxSoftware lliure
Web: www.mozilla.org/ca
Windows, Linux i Mac

Firefox és el navegador de Mozilla i el seu producte estrella. L'aplicació destaca per la seva senzillesa i funcionalitat, que pot multiplicar-se utilitzant els centenars d'afegitons que tens a la teva disposició de manera gratuïta a través del seu web (Complements / Add-ons).

Entre els trets més destacables hi podem trobar: navegació amb pestanyes (no necessitem obrir múltiples finestres); opció de restaurar la sessió si aquesta s'ha tancat inesperadament; sincronització amb el navegor Firefox per a telèfons mòbils; suport per a webs dissenyades amb l'HTML5; animacions CSS; blocatge de finestres emergents; subscripció a les RSS mitjançant les seves adreçes d'interès actives; correcció ortogràfica en les àrees de text de formularis web; navegació amb geolocalització integrada, opció de navegació privada / finestra d'incògnit (no deixa rastre a l'ordinador)...

La seguretat és una de les qüestions on el Firefox hi posa més èmfasi. Ens dóna protecció en front de la pesca electrònica (el cas de les webs falses de bancs) i contra el programari espia. Inclou un sistema d'actualització del programa que ens avisa de les possibles actualitzacions de seguretat.

Especial cura amb la teva privadesa
Mozilla és actualment una de les companyies d'Internet millor considerades en la privadesa de les dades dels seus usuaris. Per aquest motiu aporta en productes com Firefox eines que et poden ajudar a controlar millor les teves dades mentre navegues. A més de la navegació privada amb l'opció de finestra d'incògnit, Mozilla incorpora funcions com No vull que se'm segueixi (al menú Opcions > Privadesa > Seguiment) o complements com Lightbeam.