iVacunes

Salut

04.09.2015

Aplicació per a dispositius mòbils i tauletes digitals adreçada a ciutadans i professionals de la salut que facilita, entre altres utilitats, seguir i complir el calendari vacunal dels infants, que és on es concentren la major part de les vacunes.

 

iVacunesGratuït
Web: www.gencat.cat
Android i iOS

L’aplicació, que és gratuïta i està disponible per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS, s’estructura en quatre blocs. El primer conté informació sobre més de trenta vacunes, com ara la dTpa –contra la diftèria, la tos ferina i el tètanus–, la de la varicel·la, el xarampió o la grip, i explica en tots els casos com és la malaltia, a qui afecta i el percentatge d’eficàcia de la vacuna, entre altres informacions. Amb la resta d’apartats, l’usuari pot conèixer i seguir el calendari vacunal vigent a Catalunya i enregistrar tant les vacunes pròpies com les dels fills o menors al seu càrrec. A més, l’aplicació també genera recordatoris que ajuden a seguir el calendari proposat i a programar les visites necessàries per fer-ho. Finalment, inclou enllaços per accedir a informació ampliada disponible al Canal Salut.

La informació continguda en l’aplicació inclou tant les vacunes sistemàtiques –indicades per a tota la població a partir de l’edat infantil i que s’apliquen d’acord amb el calendari de vacunació vigent– com les no sistemàtiques –indicades per a determinades persones o sectors de població i en determinades situacions especials. Tota la informació recollida per l’aplicació queda emmagatzemada únicament i exclusivament en el dispositiu des del qual l’usuari s’ha descarregat l’aplicació. Ni el Departament de Salut ni els desenvolupadors de l’aplicació poden tenir accés a les dades que l’usuari transfereix i en cap cas poden ser cedides a tercers. De fet, l’usuari és l’únic responsable de la informació proporcionada, així com de la seva veracitat, i en qualsevol moment pot modificar-ne o eliminar-ne el contingut.

L'aplicació ha estat desenvolupada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Fundació TicSalut del Departament de Salut i és propietat de la Fundació TicSalut i la Societat SANOFI PASTEUR MSD, SA.