HeadMouse

Accessibilitat per a discapacitats

25.08.2015

Aplicació d'accés lliure i gratuïta que permet controlar el ratolí a la pantalla d'un ordinador a través d'una webcam i els moviments del cap. A més de moure el cursor, permet fer un clic de forma molt senzilla mitjançant un gest facial ràpid, com per exemple l'obertura de la boca. Una solució per a persones amb discapacitat, com ara els tetraplègics.

 

Universitat de LleidaGratuït
Web: robotica.udl.cat
Windows

Desenvolupada per la Càtedra d'Accessibilitat de la Universitat de Lleida, MouseHead és apta per a sistemes operatius Windows (en el cas de les versions 7 i 8 del sistema operatiu es requereixen configuracions addicionals).

En el cas que l'usuari treballi amb un ordinador amb dos monitors a la vegada, Headmouse únicament funcionarà en el monitor principal. A més a més, l'aplicació només opera a través de la webcam que l'ordenador detecta com a prioritari (webcam 1). Si hi ha més dispositius de tipus webcam instal·lats (webcam interna, receptor TDT, digitalizadors de vídeo), caldrà deshabilitar-los. En el cas d'ordinadors portàtils en els qual no es detecti o no funcioni la webcam, es recomana instal·lar i executar l'aplicació ManyCam.

VirtualKeyboard

El mateix grup de recerca ha desenvolupat un petit teclat amb text predictible que també pot resulatar útil per aquells usuaris de HeadMouse. L'aplicació, batejada com VirtualKeyboard, també és gratuïta i està disponible per a Windows.