Firefox Focus, el navegador mòbil que cuida la teva privacitat i bloqueja la publicitat

03.07.2017

Redacció TINET. Els usuaris de telèfons i tauletes Android ja tenen al seu abast una nova versió del navegador Firefox específica per cuidar la seva privacitat i bloquejar l'excés de publicitat que es mostra al navegar per la majoria de webs. Es tracta de Firefox Focus, un navegador que ja estava disponible per a dispositius iOS des del novembre de 2016 i que compta amb una excel·lent valoració per part dels usuaris -amb una qualificació mitjana de 4.6 en l'App Store-.

Firefox Focus ha estat dissenyat per ser ràpid, senzill i curós amb les dades dels seus usuaris, impedint que tercers en puguin fer un seguiment a través dels anuncis que, a més, poden alentir la navegació. Cada vegada més els consumidors tenen un paper més actiu a l'hora de protegir les seves dades personals, i eines com Firefox Focus els hi ajuden.

Cal dir que la versió clàssica de Firefox per a dipositius mòbils també permet impedir que es faci un seguiment als usuaris amb opcions com la navegació privada o el bloquieg de publicitat, però Firefox Focus porta aquestes opcions activades de sèrie, posant-ho més fàcil als usuaris. A més a més, la nova aplicació prescindeix de pestanyes i presenta una interfície totalment minimalista que possibilita esborrar la informació de les sessions amb un simple toc (a través d'una icona d'una paperera que apareix sobreimpressionada).

Altres característiques afegides a la versió Android de Firefox Focus són:

  • Comptador d'elements bloquejats. Per als usuaris curiosos, hi ha un comptador que mostra el nombre d'anuncis bloquejats en la pàgina web que s'està visualitzant.
  • Desactivació del bloquejador de seguiment. Per als llocs que no es carreguen correctament, es pot desactivar el bloquejador de seguiment per carregar ràpidament la pàgina web completa.
  • Recordatori a la barra de notificacions. Quan Firefox Focus s'està executant en segon pla, la mateixa aplicació ho recorda a través d'una notificació que, a la vegada, permet fàcilment esborrar l'historial de navegació.