Catalanitzador

Llengua

24.09.2015

Aquesta aplicació permet simplificar la catalanització de qualsevol sistema Microsoft Windows i Mac OS X aplicant automàticament els canvis de configuració, paquets de llengua i correctors ortogràfics necessaris per tal que l'usuari pugui treballar en català. A més d'instal·lar paquets oficials, el programa defineix el català com a llengua del sistema.

 

Catalanitzador iconaGratuït
Web: catalanitzador.softcatala.org
Windows i Mac

Des de la primera versió, el programa instal·la els paquets oficials d'idioma publicats per Microsoft per al Windows (XP, Vista, 7, 8 i 10, tant de 32 bits com de 64 bits), l'Office (2003, 2007, 2010 2013), el navegador Internet Explorer (6, 7, 8, 9, 10 i 11) i la suite Windows Live Essentials (2009, 2011 i 2012).

Addicionalment, configura el català com a llengua de navegació de l'Internet Explorer, el Google Chrome i el Firefox, un aspecte de gran impacte sobre la importància del català a Internet o l'accés a contingut en català a la xarxa. D'aquesta manera, el Catalanitzador per al Windows contribueix a augmentar de forma significativa la presència del català en la navegació. Aquest és també un dels objectius principals del Catalanitzador, atès que la presència residual del català com a llengua de navegació a Internet és un dels problemes més importants que té actualment la nostra llengua en l'àmbit de les TIC.

A més, des de la versió 2.4, el Catalanitzador incorpora l'acció d'instal·lació del corrector gramatical LanguageTool per al LibreOffice, Apache OpenOffice i Firefox.

Finalment, el Catalanitzador per al Windows configura el català com a llengua del sistema fent, entre d'altres coses, que els programes que en depenen també canviïn al català (com ara el Gimp, el Picasa o el Google Earth), a no ser que prèviament se'ls hagi especificat una llengua concreta. L'aplicació també és compatible amb Skype, iTunes i Adobe Acrobat DC.

Tot això es fa en un procés guiat molt senzill que consta de quatre passos. A la primera pantalla del Catalanitzador se us informarà del procés. A la segona pantalla, el Catalanitzador analitzarà automàticament el vostre ordinador i us proposarà els canvis a fer. La tercera pantalla aplicarà els canvis, que poden arribar a durar un màxim de 5 minuts. Finalment, la darrera pantalla us mostra el resultat de la catalanització i us convida a compartir el programa a les xarxes socials.

També per a Mac OS X

Posa en català el Mac OS X, instal·la el corrector ortogràfic i configura el català com a llengua de navegació al Firefox i el Chrome.

El cas de Linux

Ja que la majoria de sistemes operatius Linux incorporen el català de sèrie, no és necessària una aplicació concreta. En el moment de fer la instal·lació de la distribució Linux només cal seleccionar el català com a llengua per defecte del sistema.

Dispositius mòbils amb Android i iOS

El procés de canvi de llengua en els dispositius mòbils actuals no es pot automatitzar. Cal fer-ho manualment, si en el moment de la posada en marxa inicial no es va seleccionar el català com a llengua del sistema.