Ja podeu participar al 23è Premi de narrativa curta per Internet TINET

La convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2019-2020 està oberta. El termini d'entrega d'originals acaba el 15 de gener de 2020.

20.11.2019

Amb la tardor arriba una nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, enguany en la seva 30a edició. Seguint la línia marcada a les darreres sis ocasions, constarà dels següents premis: 23è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, 30è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler i 20è Premi-beca de traducció Vidal Alcover. Atesa la bona marxa de les darreres edicions, l’organització ha considerat convenient de no introduir-hi cap modificació significativa, fora de la renovació parcial d’alguns membres dels jurats, tal com ja es fa de manera ordinària.

Així, el Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines. L’edició de l’obra guanyadora junt a altres 14 textos seleccionats corre a càrrec de Cossetània edicions. La seva publicació també es farà en format electrònic a través del portal de tinet.cat. En aquesta edició, el jurat del Premi TINET estarà format per Alba Dalmau, Lurdes Malgrat, Xavier Mas Craviotto (guanyador de la passada edició del premi), Albert Ventura i, com a secretari, Amadeu Roig.

El Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle editorial.

Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme; l’edició de les obres corre a càrrec de les edicions de 1984.

Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2019-2020Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 15 de gener de 2020 i el lliurament tindrà lloc el dia 16 de maig de 2020, al Teatre Metropol de Tarragona.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona van ser iniciats per Òmnium Cultural del Tarragonès. Des de 1992, la convocatòria es fa des de l’Ajuntament de Tarragona. A partir de 2002, també s’hi va afegir el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Des de 2014, l’organisme encarregat d’organitzar-los és la Casa de les Lletres, del departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.