Una nova i ampliada edició del TEDxReus explicarà 'Què mou el món'

La quarta edició d'aquest exitós esdeveniment tindrà lloc el 21 de novembre al Teatre Bartrina de Reus

31.07.2015

La quarta edició del TEDxReus se celebrarà el proper 21 de novembre al Teatre Bartrina. Sota el lema "Què mou el món" aquesta edició tindrà lloc en dissabte, s'estendrà durant tot un dia i comptarà amb una quinzena de ponents de prestigi i capacitat per més de 400 assistents. Les entrades seran a la venda a partir del dia 1 de setembre.

Redacció TINET/TEDxReus. Segons els organitzadors, l'ampliació del TEDxReus, que passa a ser de tota una jornada i inclou dinar, ha estat possible gràcies a l'èxit de les tres edicions anteriors, que han permès renovar la llicència i organitzar per primer cop un esdeveniment que va més enllà de les 100 persones que fins ara tenia autoritzades. La bona acollida de les edicions anteriors també ha obert les portes a una major col·laboració i suport per part d'empreses i institucions del territori i ha permès plantejar-se objectius més ambiciosos com és el cas de la durada i de l'augment del nombre de ponents de l'esdeveniment.

Més ponents

En aquests moments, ja hi ha 10 ponents confirmats. Es tracta de persones rellevants en molts àmbits professionals o activitats diferents: ciència, medicina, educació, activisme social, comunicació, etc. Concretament, han confirmat la seva participació: Joan Antoni Melé (banca ètica), Ismael Palacín (director de la Fundació Jaume Bofill), Manel Esteller (especialista en epigenètica), Mònica Bernabé (fundadora d'Asociación por los Derechos Humanos en Afganistan –ASHDA), Albert Medran (Director de Comunicació de Change.org), Núria Picas (esportista), Jaume Sanllorente (fundador de Somriures de Bombay), Fina Mauri (cardiòloga intervencionista), Eugenio Moliní (consultor en creixement organitzacional) i Montserrat Guibernau (catedràtica de Ciència Política).

Què mou el món

El repte de l'edició 2015 del TEDxReus és contestar la pregunta “Què mou el Món” i fer un recorregut per conèixer quines són les forces que mouen el món i què fa que les coses passin i passin de determinada manera. La jornada TED del proper 21 de novembre està orientada a explorar quina dimensió de l'ésser humà intervé més els esdeveniments i en els canvis que es produeixen al món i poder contestar, en la mesura del possible, quines facetes humanes predominen actualment en l'esdevenidor del món i quins seran els motors del món en el futur: la tecnologia, la innovació, l'art, l'educació, la revolució, l'exploració, la identitat...

Entrades a la venda, a partir del dia 1 de setembre

Les persones interessades en participar en aquesta edició del TEDxReus podran adquirir les entrades a partir del 1 de setembre a través del web www.tedxreus.com per un preu que no superarà els 25 euros per persona. Mentrestant, l'organització convida a visitar el seu web i les xarxes socials del TEDxReus per conèixer més detalls sobre l'organització, el programa i els ponents.

TedxReus a Facebook
TedxReus a Twitter

TED i TEDx què són, com funcionen, des de quan?

TED és una organització no lucrativa dedicada a la difusió de les idees, en general en forma de xerrades curtes i alhora molt potents. La seva activitat va iniciar-se el 1984 com una conferència en què van convergir Tecnologia, Entreteniment i Disseny, i en l’actualitat cobreix gairebé tots els temes – des de la ciència als negocis als problemes globals – en més de 100 idiomes. Entre els ponents que han participat en els esdeveniments TED figuren alguns dels grans noms del nostre temps.

De manera complementària i amb el mateix objectiu de "difondre idees que valen la pena" van crear-se els esdeveniment TEDx. Aquests promouen programes de conferències locals  i són organitzats de forma independent i voluntària per un equip de persones que permeten, així, gaudir d’una experiència similar a les de les conferències TED arreu del món.