Un taller per experimentar de primera mà amb el Big Data inicia el cicle Idees x Business

La segona sessió de l’IxB 2017 serà el 16 de març i es centrarà en l’Open Data

15.02.2017

Redacció / Aj. Reus. Aquest dijous, 16 de febrer, a partir de les 9h15 i fins les 11h, es durà a terme a les instal·lacions de firaReus a l'edifici Tecnoparc la primera sessió del cicle Idees x Business (IxB) 2017 amb un taller pràctic sobre l’ús del Big Data, a càrrec del professor col·laborador del Màster Intel·ligència de Negoci i Big Data de la Universitat Oberta de Catalunya, Àlex Caminals.

El taller aproparà al públic assistent a la utilització de innovadores tècniques d’anàlisi de dades i als elements tecnològics per a la seva gestió i tractament. Així durant la primera mitja hora s’exposaran les bases teòriques del Big Data, per passar a continuació a posar en pràctica diferents tecnologies de tractament i anàlisi de dades.

L’objectiu és arribar a mostrar les diferències i beneficis que aporta el paradigma Big Data respecte al Business Intelligence tradicional. A tals efectes es realitzarà una dinàmica perquè les persones assistents puguin experimentar de primera mà amb les dades, com si fossin un producte tecnològic, a través de la simulació i comparació dels càlculs que ofereixen les diverses tecnologies.

La inscripció al taller encara es pot realitzar de manera gratuïta a la pàgina www.redessa.cat. L’acte de dijous serà presentat per la delegada territorial de la Universitat Oberta de Catalunya, Fanny Galve, i del regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio.

El cicle Idees x Business és impulsat conjuntament per Redessa, la regidoria de Promoció Econòmica, la Universitat Oberta de Catalunya i Mas Carandell, i arriba enguany a la seva quarta edició. Té per finalitat promoure estratègies empresarials, innovadores, o poc conegudes al territori, per afavorir el desenvolupament empresarial i professional de Reus i del Camp de Tarragona. La segona sessió de l’IxB 2017 serà el 16 de març i serà sobre l’Open Data, i en breu s’obrirà el període d’inscripció.