Reus Ocult, una iniciativa que redescobreix el patrimoni arquitectònic menys conegut

14.08.2015

Reus Ocult és una iniciativa cultural que, a través de les xarxes socials, busca la implicació de la ciutadania per a donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de la capital del Baix Camp. L'esdeveniment tindrà lloc el 19 de setembre de 2015, coincidint, amb les Festes de Misericòrdia, quan s'ha previst obrir les portes al públic de diversos edificis d'interès arquitectònic.

Redacció TINET. Fins aquest dia, els promotors d'aquest esdeveniment: l'entitat de coworking Vapor Lab i estudiants de l'Escola d'Arquitectura de Reus, amb la col·laboració entre d'altres institucions de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació, han posat en marxa una campanya a les xarxes socials amb un concurs a Instagram en què conviden als ciutadans a esbrinar quins són aquests edificis mostrant detalls i elements dels mateixos. 

A través dell perfil d'Instagram @reusocult és possible participar en el concurs i guanyar premis. Les pistes i les imatges que s'acompanyen permeten descobrir l'edifici en qüestió i fer pedagogia d'un patrimoni de vegades desconegut i alhora comú per a tots els reusencs i reusenques.

En la filosofia dels promotors hi ha el redescobriment per part dels ciutadans d'edificis i indrets de valor arquitectònic no prou coneguts o d'accés complicat per al públic. De moment, ja s'han descobert dos d'aquests edificis: l'Estació enològica i l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació.

La jornada Reus Ocult del 19 de setembre permetrà tenir obertes les portes del conjunt d'edificis escollits i que puguin ser visitats per les persones intressades de forma gratuïta. Durant les visites, hi haurà voluntaris per a guiar i facilitar el coneixement dels elements arquitectònics i artístics de l'espai per part del públic. 

Imatges: Perfil públic de @reusocult