Reus estrena wifi accessible amb vals de promoció i adreçat a usuaris ocasionals

21.09.2016

L'Ajuntament de Reus ha posat en marxa un servei de wifi gratuït, al qual es pot accedir fent ús d'uns tiquets de promoció que faciliten els establiments col·laboradors i que també es poden obtenir a l'Oficina de Turisme del Gaudí Centre.  Descarregant-se l'app de l'operadora que gestiona el servei, qualsevol usuari pot fer ús del wifi obert, això sí, limitat a una hora diària.

En una primera fase, s’ha instal·lat una xarxa formada per 16 punts que donen cobertura a la zona centre de Reus i a les zones pròximes a diversos equipaments municipals. En funció de l’acceptació, es planteja la possibilitat d’ampliar aquest servei, en fase posteriors, a altres punts de la ciutat.

La licitació del servei wifi
D’acord amb la legislació vigent en matèria de telecomunicacions, els ajuntaments no poden oferir accés gratuït a internet i únicament ho poden fer els operadors de telecomunicacions. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Reus va treure a licitació la prestació del servei vinculada a la promoció de la ciutat, l’objectiu del qual era la promoció de la ciutat i la navegació puntual i gratuïta per internet. El consistori ha realitzat una cessió d’espais per tal que l’operador instal·li una infraestructura que permeti oferir wifi obert als usuaris. L’empresa Telnet Sistemas 2008, S.L. ha guanyat el concurs púbic i és la concessionària del servei.

Les condicions d’accés
Per a poder navegar per Internet a través de l'accés wifi caldrà obtenir tiquets i promocions que facilitaran els comerços de Reus qu col·laboren en la iniciativa. A més, els turistes que passin per l’Oficina de Turisme del Gaudí Centre, seran obsequiats amb tiquets d’accés a Reus Wifi. Finalment, existeix l’opció de descarregar-se una app de l’empresa que facilita el servei (app Ubime), que permet navegar una hora diària en tots aquells municipis on aquesta empresa facilita serveis de wifi.

Un cop s'accedeix al servei, els dispositius es connecten al portal de promoció de ciutat ‘ReusWifi’ on hi ha informació sobre la ciutat, facilitada per l’Ajuntament de Reus, i ofertes i promocions, i notícies del comerç.

Segons l’estudi de mercat realitzat per l’adjudicatari del servei, s’estima que el portal de promoció pot arribar als 90.000 usuaris anuals que poden realitzar fins a 600.000 consultes. Estimen també que el 97% dels turistes es connecten a internet a través de wifi durant les seves vacances.

Mapa de cobertura wifi
L’Ajuntament de Reus ha posat a disposició de l’operador espais públics en règim de concessió, on s’han instal·lats uns pals que indiquen la disponibilitat de wifi. Els 16 punts instal·lats en una primera fase són:

Casal de Joves, Plaça de la Llibertat amb c/Ample, Antic Hospital (C/Sant Joan), C. Llovera amb pl. Prim, Raval de Jesús amb carrer del Vent, Teatre Bartrina, Ajuntament de Reus · Palau Municipal, Antic Arxiu Històric (pl. Castell), Museu Salvador Vilaseca-pl. Catalunya- Rv. Pallol, Ps. Del Camp amb pl d’Evarist Fàbregas (Pallol), Av. Del Carrilet amb Av. Pere el Cerimoniós, Peixateries Velles, Avinguda Sant Jordi, Estació d’autobusos, Pl. Baluard i Raval de Sant Pere i Robuster.