Primera prova pilot a nivell mundial de cobertura mòbil i de dades a la mar a la costa tarragonina

Es vol oferir servei de banda ampla que cobreixi la zona costera fins a 12 o 22 milles nàutiques mar endins

06.10.2014

Des del mes d’agost les embarcacions des de Tarragona a Sant Carles de la Ràpita, amb un abast de 22 milles nàutiques han tingut cobertura mòbil al mar si disposaven de cobertura amb Movistar i Yoigo. El servei seguirà fins el 13 d’octubre i després es farà un estudi per donar servei en tecnologia 4G.

Acte de presentació del projecte a CambrilsEl Club Nàutic Cambrils va ser el lloc triat per l'Estació Nàutica Costa Daurada per presentar, divendres passat, els resultats de la primera prova pilot a nivell mundial de cobertura mòbil i de dades a la mar, a càrrec de Communications Maritime Hub. Precisament Ramon Codina, responsable de l’empresa, va ser l’encarregat de presentar el projecte, el desenvolupament de la prova i els resultats de la mateixa. Uns resultats que valoren molt positivament.  

La presentació es va realitzar al saló social del club amb l’assistència d’empresaris vinculats a les noves tecnologies, així com representants de la Confraria de Pescadors de Cambrils i del Club Nàutic de Salou. Els resultats es presentaran properament, també, al Saló Nàutic de Barcelona.

El projecte vol oferir servei de banda ampla que cobreixi la zona costera fins a 12 o 22 milles nàutiques mar endins, això suposa poder fer ús del telèfon mòbil i la resta de serveis associats. Per poder realitzar les proves de cobertura sobre la superfície marina, el projecte compta amb la col·laboració de Repsol, Telefónica Móviles i Ericsson. A més, s'ha convidat als navegants a participar-hi, decarregant als seus telèfons mòbils una aplicació que permet fer un seguiment de la cobertura en l'àrea indicada.

Safetrx App

En l'acte celebrat a Cambrils, Iñigo Landeta, cap de Salvament Marítim de Tarragona, també va presentar l’aplicació Safetrx, que ja està en funcionament. Aquesta permet marcar a les embarcacions el punt de sortida i d’arribada i calcular el temps de trajecte, amb un avís a familiars si en el temps previst no s’ha arribat a port. És llavors quan s’activa un protocol de Salvament.

També es van presentar els terminals IP68 pel sector Nàutic a càrrec de Barcode Market.