L'obra guanyadora del Premi TINET de narrativa es coneixerà aquest dissabte

El jurat farà públic el veredicte durant la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2015-2016 que homenatjaran l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs

05.05.2016

L'obra guanyadora de la dinovena edició del Premi TINET de Narrativa curta es coneixerà aquest dissabte, 7 de maig, en el decurs de la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. L'acte tindrà lloc a partir de les nou del vespre, al Teatre Metropol de Tarragona. La gala retrà un homenatge a l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs, a les portes del seu vuitantè aniversari.

Durant l'acte es coneixeran els autors i autores de les obres guanyadores del 19è Premi TINET de narrativa curta, el 16è Premi de traducció Vidal Alcover i el 26è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. L'homenatge a l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs es farà a través d'un espectacle e producció pròpia "No busco cap resposta, ja la sé", que pretén acostar als espectadors la mirada poètica de l’escriptora tarragonina, a través d’alguns dels seus poemes i de fragments dels seus dietaris. L’espectacle ha estat creat i dirigit per Marc Chornet; les cançons compostes per Clara Peya, que intervé a l’acte, junt amb les actrius Cristina López, Isabel Soriano i Neus Pàmies.

L'edició 2015-2016 és la dinovena d'aquest Premi de narrativa que ha arrelat en el panorama de la creació literària de casa nostra. La iniciativa de crear el premi TINET de narrativa curta per Internet quan aquesta tecnologia era encara emergent ha permès a molts internautes participar de l'amalgama entre la creació i el maquinari. El premi, convocat per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística, està inclòs en el cartell de Premis Literaris Ciutat de Tarragona. I compta amb un premi de 1.000,00 euros en metàl·lic i la Musa de bronze de Tarragona.