La realitat augmentada recrea la vida de la Tarraco romana amb una nova app

20.10.2015

Conèixer exactament com eren fa 2.000 anys els llocs que avui veuen i trepitgen els visitants de la Tarraco Romana. Això és el que permet Imageen, una aplicació de realitat augmentada pionera a nivell internacional que s'ha presentat públicament a Tarragona. L'empresa responsable de la seva creació ha desenvolupat un itinerari de continguts de realitat augmentada que permet una immersió in situ a l'antiga Tarraco a través del dispositiu mòbil.

Redacció TINET / Ajuntament de Tarragona. Amb la posada en marxa de l'aplicació per a mòbils i tauletes, Imageen té com a objectiu recrear el passat, explicant a turistes i residents a la ciutat com era exactament el lloc on avui sobreviuen els monuments romans. L'app pretén generar una nova forma de fer turisme, de donar més sentit a la ciutat que es visita i la història que s'amaga dins d'ella, però que no ha desaparegut del tot. El mòbil o la tauleta es converteixen així en una "finestra al passat" a través de la qual no només és possible admirar la majestuositat de molts dels monuments originals, sinó també la seva disposició, que sovint coincideix amb espais rellevants de la ciutat.

Coincidint amb la presentació de l'app s'han instal·lat diferents punts de visualització senyalitzats, on el turista i / o resident podrà descarregar l'aplicació. Un cop descarregada, la app porta l'usuari a realitzar un itinerari dels llocs per visitar, sempre amb la presència dels protagonistes romans, que ho expliquen amb tot luxe de detalls.

Samsung ha col•laborat en el desenvolupament d'aquesta aplicació per l'accessori de realitat virtual Samsung Gear VR. Mitjançant aquest contingut, que estarà disponible per a baixar a Oculus Store, es podrà experimentar la reconstrucció dels edificis de la ciutat imperial de forma absolutament envoltant en 360º.