Intel·ligència artificial per ajudar les persones cegues a "veure" les imatges de Facebook

Facebook habilita un sistema de lectura del contingut d'imatges per als usuaris d'aquesta xarxa social amb dificultats visuals

05.04.2016

L'aplicació de la intel·ligència artificial permetrà als usuaris de Facebook conèixer el contingut de les imatges que hi apareixen, així com altres informacions de caire visual. Aquesta novetat pretén fer més complet i accessible l'ús d'aquesta xarxa social per part de els persones amb dificultats de visió.

Fins ara, les persones amb dificultats visuals tenien la possibilitat  d'activar un sistema de lectura dels textos que apareixen a les pantalles dels seus dispositius i ordinadors però no podien saber el contingut de les imatges.  Facebook ha anunciat una nova característica, el text automàtic alternatiu, que genera una descirpció per a una fotografia usitilitzant avenços relacionats amb la tecnologia de reconeixement d'objectes.

Les persones que utilitzen lectors de pantalla en dispositius amb sistema iOS sentiran una lista d'elements que la fotografia en qüestió pot contenir, així que llisquin per damunt de la imatge de les seves pantalles.  Aquesta característica està ara disponible només en anglès, però s'espera ampliar properament a d'altres idiomes. 

Fins avui, utilitzant els lectors de pantalles, els usuaris només podien sentir el nom de la persona que compartia la foto, seguit de la paraula "foto" quan arribava alguna nova imatge al seu mur. Ara tindran una descripció molt més àmplia sobre el contingut de la imatge. Per exemple, podran sentir "la imatge pot contenir tres persones, somrient, a l'exterior".

Cada dia, es comparteixen al món més de dos mil milions de fotografies utilitant aplicacons de Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp.