Igualada serà novament seu de les Jornades de la Penedesfera

17.03.2015

Igualada serà la seu de les 8es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran del 3 al 5 de juliol, dins la FiraBIT, una mostra professional, social i lúdica vinculada al món de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació. L'organització de l'esdeveniment serà a càrrec de l'associació TICAnoia que tindrà en aquesta ocasió la col·laboració de la Penedesfera. Igualada, que ja va acollir les Jornades de la Penedesfera l'any 2011, es converteix d'aquesta manera en la primera població que repeteix com a seu d'aquest esdeveniment itinerant.

Redacció TINET. En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera es vol donar suport a un espai de reflexió i de propostes sobre els aspectes relacionats amb la incorporació i les últimes tendències en l'ús de les TIC a les empreses i al territori. Entre d'altres activitats hi haurà tallers de vol amb drones, disseny d'aplicacions per a smartphones, demostració d'impressores 3D i una LAN Party per als afeccionats als jocs d'ordinador, així com una trobada instameet d'instagramers per tot el cap de setmana. Properament es donarà a conèixer el programa definitiu de les jornades. Tots els actes seran gratuïts i només caldrà una inscripció prèvia al web www.penedesfera.cat.

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l'àmbit de les comarques de l'Anoia, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L'objectiu de l'esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les TIC des d'una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa.

Les jornades estan adreçades als penedesencs i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. El FiraBit a Igualada agafarà aquest 2015 el relleu de les seus en anteriors edicions: Jornades Europees del Patrimoni als Museus de Sitges (2014), Fira del Mar de Calafell (2013), Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès (2012), Ateneu Igualadí d'Igualada (2011), Universitat UPC de Vilanova i la Geltrú (2010), Museu Vil·la Casals de Sant Salvador al Vendrell (2009) i Saló d'Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc de Gelida (2008).

Recentment, la Penedesfera ha superat els 1.200 membres i forma part de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) com a secció TIC.