I si perdo el mòbil?

07.11.2014

Si perdem el mòbil, tenim un problema. Però amb informació podem minimitzar-lo. Els dispositius que funcionen amb els principals sistemes operatius mòbils incorporen funcionalitats que ens permeten recuperar el nostre smartphone, o com a mínim ens ho posen més fàcil. Si activeu algunes funcions del propi telèfon i accediu a la pàgina corresponent a través de l'ordinador podreu obtenir la seva localització en un mapa i, fins i tot, bloquejar-lo o esborrar les dades personals. Us expliquem què heu de tenir en compte abans i després de perdre de vista el vostre smartphone si el voleu arribar a localitzar i recuperar.

Gestor de dispositius Android

Google incorpora aquesta eina que permet geolocalitzar els nostres dispositius amb sistema android, des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. Així, podrem averiguar on es troba l'aparell en temps real (si està encès i té connexió a dades d'Internet).

A més, també podrem:
  • Activar el so de trucada al màxim volum (independentment del volum que tingués el dispositiu en el moment de perdre'l, fins i tot si estava en silenci).
  • Esborrar les dades emmagatzemades al dispositiu i restablir les de fàbrica, per evitar que tercers hi puguin accedir a la nostra informació privada.

En el cas de la funcionalitat que permet esborrar les dades personals, caldrà haver activat algunes opcions abans de perdre el mòbil. Ho podeu fer des dels dispositius d'android (telèfon o tauleta).

Per a fer-ho, obriu l'aplicació Configuració Google (settings o ajustes Google en anglès i castellà respectivament) . Seleccioneu a Gestor de dispositius Android (en versions antigues d'Android és possible que no trobeu aquesta opció. Aleshores, podeu seleccionar "Seguretat"). Un cop aquí, trieu l'opció Permet bloquejar-lo i esborrar-ne les dades remotament. També podeu activar ja l'opció Ubicar el dispositiu de manera remota. Això us permetrà trobar l'úbicació, si el perdeu, a través de Google maps.

A través de l'ordinador

Per utilitzar l'eina, un cop hem perdut el dispositiu, caldrà anar a l'adreça de l'eina Adminsitrador de dispositius d'Android: https://www.google.com/android/devicemanager També podeu anar des de la pàgina web de Google Play.

Si ho heu fet sense iniciar la seessió amb el vostre compte de google (ha de ser el mateix compte al qual està vinculat el dispositiu perdut) us demanaran que ho feu. Aleshores, podreu visualitzar les diferents opcions: geolocalitzar el mòbil al mapa, saber quan va ser la darrera connexió, fer una trucada al màxim volum, i esborrar les dades personals.

Cerca el teu iPhone i els teus dispositus amb sistema iOS

Per a cercar la ubicació aproximada d'un telèfon Iphone o algun altre dispositiu amb sistema operatiu iOS o un ordinador Mac, primer caldrà que:

  • La funció Cercar el meu iPhone estigui configuraada al dispositiu que voleu trobar

  • Que el dispositiu iOS o l'ordinador Mac estiguin connectats. En aquest darrer cas, el Mac haurà d'estar actiu i tenir a l'abast una xarxa WiFi.

La localització, a través de l'ordinador

Inicieu la sessió a  icloud.com/#find amb la vostra ID de Apple
Si esteu utilitzant una altra aplicació d'iClou, cliqueu al nom de l'aplició i després a "Buscar mi iphone"
Seleccioneu el dispositiu que voleu localitzar

A la llista, el punt que apareixerà al costat de cada dispositiu us indica el seu estat:

Un punt verd significa que está connectat. Si el dispositiu es pot localitzar, també apareixerà l'hora de la darrrera vegada que es va localitzar.
Un punt gris  significa que está desconnectat. Si el dispositiu s'ha connectat recentment, també apareixerà la darrera hora en què es v localitzar. Si ha estat desconnectat més de 24 hores, apareixerà "sense connexió".

 

Si el dispositiu està en línia i es pot localitzar, al mapa es mostra la seva ubicació aproximada. Si no aconseguir trobar el dispositiu amb aquesta funció, apareixerà la darrera ubicació coneguda durant les anteriors 24 hores. Podeu seleccionar notificar-me quan es trobi per a rebre un correu electrònic quan estigui connectat.

 

Windows Phone

Si teniu un Windows Phone, haureu d'iniciar sessió amb el vostre compte de Microsoft. Un cop aquí, trieu l'opció Busca el meu telèfon del menú que desplegareu a la part superior esquerra.

Veureu un mapa amb la ubicació del telèfon i, a més,  tindreu l'opció de fer alguna d'aquestes accions:

  • Fer sonar el telèfon (encara que estigui en silenci o amb volum baix)
  • Bloquejar. En el cas que no tingueu una contrasenya al telèfon, haureu d'introduir una que podreu fer servir per desbloquejar el telèfon si el recupereu
  • Esborrar les dades. Ust demanaran que confirmeu aquesta acció i seleccioneu "estic segur". Es recomana que comuniquel al vostre operador de telefonia mòbil que heu perdut el telèfon.A més d'aquestes funcionalitats que els propis sistemes operatius ofereixen, trobareu un bon grapat d'aplicacions que us ajuden a localitzar, aportar seguretat als vostres dispostius, bloquejar-los si temeu que us l'han robat o l'heu perdut, etc. Us en deixem alguns enllaços a algunes de les més ben valorades: